7 dienas gydys priverstinai

Seimas priėmė Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo 9 straipsnio pataisas. Taip sudarytos sąlygos greičiau priverstinai hospitalizuoti ir gydyti gydymo įstaigoje asmenis, sergančius užkrečiamosiomis ligomis, ir ligų nešiotojus.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 3:09 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:44 AM

Nustatyta, kad asmenų būtinasis hospitalizavimas ir būtinasis izoliavimas be teismo sprendimo taikomas tol, kol pacientas tampa nebepavojingas kitiems asmenims, bet ne ilgiau kaip 7 kalendorines dienas, įskaitant būtinojo hospitalizavimo ir būtinojo izoliavimo dieną.

Įstatymas taip pat papildytas nuostata, reglamentuojančia, kad jei pacientas dėl sveikatos būklės išlieka pavojingas kitiems asmenims, būtinąjį hospitalizavimą ir būtinąjį izoliavimą šioje dalyje nustatyta tvarka galima pratęsti pakartotinai iki 6 mėnesių, tačiau bendras asmens būtinojo hospitalizavimo ir būtinojo izoliavimo terminas negali būti ilgesnis kaip 24 mėnesiai.

Teismo sprendimas būtinai hospitalizuoti ir būtinai izoliuoti pacientą vykdomas skubiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.