Aušra Kilkuvienė pasiryžo įveikti ilgai kankinusią baimę

Televizijos laidų vedėja Aušra Kilkuvienė nuo šiol nešios kabes – garsi moteris išdrįso su visais pasidalinti savo patirtimi. Paklausta, kaip jaučiasi, Aušra nenustojo šypsotis ir prisipažino, kad prieš procedūrą ramybės jai nedavė klausimas – kaip gi atrodys su kabėmis prieš televizijos kameras, ar neteks švepluoti? Moteris teigė, kad darbas eteryje įpareigoja du kartus atsakingiau priimti iššūkius, ypač tuos, kurie gali pakeisti išvaizdą.

Aušra Kilkuvienė<br>„Grožio chirurgija“ nuotr.
Aušra Kilkuvienė<br>„Grožio chirurgija“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2016, 11:16 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:02 AM

Interviu metu Aušra ne kartą pabrėžė, kad turėjo daug išankstinių baimių, kurios neleisdavo ramiai miegoti net naktimis. „Atrodė, kad mano metų žmonių dantys jau taip nusistovėję, kad jų niekas neišjudins. Dar ta baimė – kad jei sujudinsiu dantis su kabėmis, tai gal tik pagreitinsiu visą jų iškritimo procesą. Todėl vis delsiau, norėdama sau nepakenkti ir veiksmų ėmiausi tik tada, kai iš gyvenimo gavau spyrį į užpakalį. Kabės buvo pasirinktos dėl kreivų dantų ir netaisyklingo sąkandžio bei dėl to atsiradusių papildomų bėdų – apsinuoginusių šaknų ir padidėjusio dantų jautrumo“, – kalbėjo A. Kilkuvienė.

Laidų vedėja atviravo, kad kabės buvo nemenkas iššūkis, todėl apsiprasti buvo ir sunku, ir lengva. „Atsiradus kabėms buvo sunku todėl, nes vis norėjosi pašalinti tuos svetimkūnius iš savo burnos. Kita vertus, visi sakė, kad labai skaudės dantis ir nieko negalėsiu valgyti, todėl prisipirkau vaistų nuo skausmo. Ir ką jūs manot – nieko man neskaudėjo, viskas praėjo lengvai. Ir dabar neskauda. Nors esu girdėjusi, kad po kiekvieno „paveržimo“ net kiaušinį atsikąsti būna sunku“, – juokėsi Aušra.

Žymi moteris tvirtino, kad gana greitai rado bendrą kalbą su gydytoju dėl kabių tipo ir vienbalsiai nutarė, kad skaidrios safyrinės yra tinkamiausios. „Ortodontas pats parinko atspindinčias šviesą safyrines kabes, nes puikiai suprato mano darbo specifiką – kad nuolat turiu kalbėti viešai. Mes, žinoma, aptarėme visas klinikos siūlomas galimybes – kalbėjome net apie visai nematomas ir prie dantų iš liežuvio pusės tvirtinamas vidines kabes. Tačiau gydytojas juokavo: su vidinėmis kabėmis iš karto gali pamiršti apie kalbėjimą, tik linkčiosi galvą, nes tikrai švepluosi“, – pasakojo A. Kilkuvienė.

Pasak ortodonto, tolimesnio gydymo metu A. Kilkuvienei bus uždėtos kabės ant viršutinių dantų, o visas dantų gydymas užtruks pusantrų metų. „Nors ir su nedidelėmis pertraukėlėmis, leidžiant Aušrai šiek tiek atsipūsti, pirmiausia uždėjome apatines kabes. Tolimesnio gydymo metu ant likusių dantų uždėsime viršutines. Sieksime ištiesinti dantis, sumažinti dantų jautrumą ir pakoreguoti sąkandį – numatytas gydymas užtruks pusantrų metų“, – pasakojo „Grožio chirurgija“ gydytojas ortodontas med. m. dr. Arūnas Vasiliauskas.

„Prieš dedant kabes reikėjo pasiruošti iš anksto: pašalinti protinius dantis, atlikti dantų plombavimą ir burnos higieną. Kadangi Aušra turėjo ryškų pykinimo refleksą ir buvo sunku plombuoti galinius dantis bei šalinti protinius, buvo pasirinkta sedacija – dalinė trumpalaikė „narkozė“. Sedacijos metu pacientė lengvai užmigo, nejautė baimės ar streso“, – pasakojo tos pačios klinikos gydytoja odontologė Rūta Abloževičienė.

Aušra nepasikuklino ir prisipažino, kad didžiuojasi savimi – juk įveikė vienas didžiausių ją kankinusių baimių. Taip pat džiaugėsi, kad įprastai vos keli aplinkiniai kabes pastebi pirmieji, todėl dažniausiai jiems eina pasigirti pati. Moteris buvo įsitikinusi, kad jeigu rezultatai bus geri, nebeliks jokių dvejonių – metai kabėms yra ne kliūtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.