Mirus vėjaraupiais sirgusiai mergaitei, ligoninėje dar vienas

Teismo medicinos ekspertams kol kas nepavyko nustatyti, kodėl vakar ryte staiga mirė vėjaraupiais sirgusi penkiametė alytiškė, todėl prireiks ilgiau trunkančių papildomų histologinių tyrimų.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
„Mergaitė būtų buvusi nuvežta į Kauną greitosios pagalbos automobiliu, bet tėvai atsisakė ir pasirašė. Jie patys pažadėjo nuvežti“, – sakė Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės pavaduotojas gydytojas Dmitrijus Kačiurinas.
„Mergaitė būtų buvusi nuvežta į Kauną greitosios pagalbos automobiliu, bet tėvai atsisakė ir pasirašė. Jie patys pažadėjo nuvežti“, – sakė Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės pavaduotojas gydytojas Dmitrijus Kačiurinas.
Daugiau nuotraukų (2)

Genovaitė Rafanavičienė

May 31, 2016, 3:20 PM, atnaujinta May 23, 2017, 2:04 PM

Bet šiandien į Kauno klinikinės ligoninės vaikų infekcinių ligų skyrių buvo išvežtas sunkios būklės tą patį Alytaus darželį lankantis trimetis berniukas.

Ryte šio vaikų darželio direktorė, dar nežinodama apie iškilusį pavojų ir antro vaiko gyvybei, tvirtino, jog ne vienoje grupėje yra sergančių vėjaraupiais ir jau persirgusių vaikų, atliekama profilaktika, o su tėvais ir darbuotojais jau vakar ryte buvo pasikalbėta, kai motina pranešė apie mirusią dukrą.

Mergaitė beveik visą savaitę sirgo vėjaraupiais, buvo labai smarkiai išberta, laikėsi aukšta temperatūra. Vartojo vaistus, kokius skyrė šeimos gydytoja.

Penktadienio vakarą penkiametės būklė staiga smarkiai pablogėjo, todėl tėvai ją atvežė į poliklinikos skubios pagalbos skyrių, o iš čia buvo išsiųsti į ligoninės priėmimo skyrių. „Apžiūrėjusi gydytoja įtarė, kad labai gausiai išbertai mergaitei gali būti alerginė reakcija, nes ištino ranka ir koja, ir gali grėsti komplikacijos.

Todėl išrašė siuntimą į Kauno klinikinės ligoninės vaikų infekcinių ligų skyrių. Mūsų ligoninėje tokie pacientai nėra gydomi, nes dėl gresiančios infekcijos kitiems turi būti stipriai izoliuoti. O pas mus tokių sąlygų nėra. Mergaitė būtų buvusi nuvežta į Kauną greitosios pagalbos automobiliu, bet tėvai atsisakė ir pasirašė. Jie patys pažadėjo nuvežti“, – sakė Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės pavaduotojas gydytojas Dmitrijus Kačiurinas.

Galimai tėvai nusprendė dukrą nuvežti į Kauno klinikinę ligoninę pirmadienį, nes mergaitės būklė grįžus iš Alytaus ligoninės pagerėjo.

Pirmadienio rytą apie 8 val. atėjusi į kambarį pažadinti penkiametės motina rado ją lovoje mirusią. Naktį apie trečią valandą prabudusi dukra prašė atsigerti, o po to vėl užmigo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.