Patarė, kaip geriausia įveikti nugaros skausmą

Nemalonūs nugaros skausmai – su tuo susidurti yra tekę daugeliui. Gydytojai neurologai teigia, kad apie 80 proc. visų suaugusių žmonių kada nors patirs nugaros skausmus, jei dar to nepatyrė. Kokios yra nugaros skausmų priežastys ir kaip juos malšinti?

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt ir lrytas.lt inf.

2016-06-08 17:38, atnaujinta 2017-05-22 10:01

Gydytoja neurologė dr. Inga Slautaitė pažymėjo, kad dažnai nugaros skausmo priežastimi įvardijama tarpslankstelinio disko išvarža, tačiau ji tikrai nėra vienintelė.

„Paprastai nugaros skausmus sukelia įvairių struktūrų, kurios sudaro mūsų stuburą, patologija. Skausmo priežastis gali būti ne tik disko išvarža, bet ir slankstelio pakitimai, pasislinkimai, raumenų, kurie fiksuoja mūsų stuburą, skausmai“, – sako gydytoja.

Pasak I. Slautaitės, dažniausios ūmaus nugaros skausmo priežastys: netaisyklingas svorio kėlimas, pasilenkimas, nepatogus judesys, ilgalaikė nugaros raumenų apkrova, kritimas, netaisyklinga laikysena.

„Ne veltui mes kalbame apie tas problemas vasarą, kadangi dauguma skausmų gali atsirasti po ilgalaikio sėdėjimo. Tarkime, keliaujant – skrendant lėktuvu, vasarą dirbant sodyboje, aktyviau sportuojant“, – teigia specialistė.

Anot jos, praėjus ūmiausiam skausmo periodui, svarbu išlaikyti lengvą fizinį aktyvumą.

„Nereikia atsigulti į lovą penkioms dienoms, kadangi lengvas aktyvumas, kiek leidžia skausmas, gerina ir greitina sveikimą“, – tikino I. Slautaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.