Atsisakė visų vartojamo produkto. Tai išgelbėjo merginos gyvybę

„Raginau savo mylimąjį pamiršti apie vestuves ir palaidojus mane, pradėti mėgautis gyvenimu“, – teigė cistine fibroze serganti Jessica Bean (28). Moteris jau buvo praradusi viltį, tačiau išsigelbėjo atsisakiusi cukraus, pranešė dailymail.co.uk.

Jessica ligoninėje kovojo dėl kiekvieno oro gurkšnio.<br>„Facebook“ nuotr.
Jessica ligoninėje kovojo dėl kiekvieno oro gurkšnio.<br>„Facebook“ nuotr.
Taip šiandien atrodo Jessicos vartojami vaistai ir reikalingos priemonės sveikatos priežiūrai. Šia nuotrauka mergina pasidalijo sulaukusi klausimo, kodėl jos rankinė tokia sunki.<br>„Facebook“ nuotr.
Taip šiandien atrodo Jessicos vartojami vaistai ir reikalingos priemonės sveikatos priežiūrai. Šia nuotrauka mergina pasidalijo sulaukusi klausimo, kodėl jos rankinė tokia sunki.<br>„Facebook“ nuotr.
Dabar Jessica džiaugiasi gyvenimu.<br>„Facebook“ nuotr.
Dabar Jessica džiaugiasi gyvenimu.<br>„Facebook“ nuotr.
Mergina, kuri ruošėsi mirti – išgyveno.<br>„Facebook“ nuotr.
Mergina, kuri ruošėsi mirti – išgyveno.<br>„Facebook“ nuotr.
J.Bean savo vestuvių dieną.<br>„Facebook“ nuotr.
J.Bean savo vestuvių dieną.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2016-06-16 20:19, atnaujinta 2017-05-21 13:18

Becukrė dieta ne tik išgelbėjo jaunos moters gyvybę, bet ir padėjo atsikratyti nereikalingų kilogramų, išsigydyti iki tol kamavusią aknę bei leido J.Bean pasijausti energingesnei.

Cistinė fibrozė yra viena dažniausių retų ligų Šiaurės Europoje ir Lietuvoje. Tai – itin klastinga liga, nes sergančiojo tėvai dažniausiai būna sveiki. Jie paprastai būna tik šios ligos nešiotojai. Ligai būdingas daugelio organų sistemų pažeidimas dėl sutrikusios išorinės sekrecijos liaukų funkcijos.

Dažniausiai liga nustatoma jau naujagimiui ar kūdikiui, nes neretai būna žarnų nepraeinamumo simptomai. Tokiu atveju ligonis negali tuštintis, ima vemti, atsiranda stiprūs raižantys pilvo skausmai.

Vėliau dėl nepakankamo maisto medžiagų įsisavinimo išryškėja sulėtėjęs augimas, mat sutrikus kasos veiklai trūksta maisto produktus skaldančių medžiagų, ligoniui būna didelis išpūstas pilvas, jis tuštinasi gausiai dvokiančiomis išmatomis. Gali prasidėti ir kepenų uždegimas, cirozė, kvėpavimo sistemos pažeidimai ir t.t.

„Dėl savo būklės visuomet turėjau laikytis didelio kaloringumo dietos. Suvalgydavau apie 4 tūkstančius kalorijų per dieną. Tai yra dvigubai daugiau nei sveikas žmogus. Žinoma kad kalorijų nepristigčiau, pasitikėdavau saldumynais“ – pasakojo Jessica.

Greta saldumynų dietos mergina kasdien suvartodavo ir po 40 tablečių, kurios padėjo valdyti jos ligą.

J.Bean ši liga diagnozuota iš karto gimus, o sulauks 21 jos būklė itin pablogėjo. Mergina atsidūrė ligoninėje, medikai konstatavo, jog jai būtina plaučių transplantacija.

„Visuomet buvau aktyvi ir mėgau keliauti. Vykau į užsienio šalis savanoriauti ir svajojau išgelbėti pasaulį. Deja, staiga mano plaučiai nebespėjo su manimi.

Visas jėgas atiduodavau kvėpavimui, tad mano vaikinui Kameronui teko imtis viską daryti už mane“, – prisiminė J.Bean.

Merginos plaučiai funkcionavo tik 30 proc., todėl ji sutiko laukti transplatacijos.

„Mes persikėlėme į Kvynslandą, mano gimtajį miestą Tasmanijoje, kad būtume arčiau ligoninės, kur praleisdavau valandų valandas ir meldžiausi, kad man pagerėtų.

Deja, man vis blogėjo“, – kalbėjo mergina.

Kadangi merginai grėsė mirtis, jiedu su Kameronu (29) nutarė susituokti.

„Gulėjau ligoninės lovoje, tarp įvairiausių aparatų ir bandžiau suplanuoti svečių susodinimą tvarką bei gaminau dekoracijas“, – prisiminė Jessica.

Mergina juokiasi, kad tapo nuotaka siaubūne, mat norėjo, kad viskas būtų tobula. Tačiau net negalėjo pagalvoti, kad susitikimas su vestuvių fotografe išgelbės jos gyvybę.

Moteris, kuri turėjo fotografuoti Jessicos ir Camerono vestuves buvo ištekėjusi už vyro, visiškai atsisakiusio cukraus.

Išgirdusi apie tai, mergina priėmė lemtingą sprendimą išbandyti becukrę dietą. Pasak jos, rezultatai buvo greiti ir stulbinantys.

„Kai tik pradėjau valgyti tą patį kalorijų kiekį tik sveikesniu pavidalu, kaip mat pastebėjau skirtumą.

Cameronas man pradėjo nešti į ligoninę sveikus kokteilius su avokadais, žemės riešutais“, – teigė Jessica.

Jos plaučių veikla pagerėjo per itin trumpą laiką. Tuomet gydytojai nusprendė merginą pasiūlyti kaip kandidatę Australijoje vykstančiam klinikiniam itin brangių vaistų tyrimui ir ji buvo priimta.

Per vaisto vartojimo laikotarpį merginai tapo lengviau kvėpuoti, jos nebepykino. Po kelių savaičių ji vėl atsistojo ant kojų.

Mergina, kuri ruošėsi mirti – išgyveno. Ji pati ir jos vyras tai laiko tikru tikriausiu stebuklu.

„Sveika mityba buvo mano išgyvenimo raktas, tad tapau sveikatingumo trenere. Dabar planuoju ateitį ir džiaugiuosi gyvenimu“, – pasakojo mergina.

Pasaulyje apie 70 tūkst. žmonių serga cistine fibroze (mukoviscidoze).

Cistinė fibrozė yra ir viena brangiausių ligų. Per mėnesį pacientui atsieinanti daugiau nei tris tūkstančius eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.