Nenumatytas įvykis, galintis sugadinti ilgai lauktas atostogas

Įsibėgėjanti vasara yra tas laikas, kai visus, save ir savo artimuosius apima pati maloniausia atostogų karštinė. Vieni jas susiplanuoja iš anksto, kiti pasiduoda spontaniškumui. Žinoma, ir vieni, ir kiti, nesvarbu, kuriai grupei priklauso, atostogų laukia ir tikisi geriausių potyrių bei emocijų. Visgi, tarp malonių pasiruošimo atostogoms darbų, mes dažnai pamirštame pasirūpinti savo sveikata.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Momentinis implantavimas gelbsti visais atvejais, o ypač atostogų išvakarėse, kai netikėtai reikia pašalinti dantį.
Momentinis implantavimas gelbsti visais atvejais, o ypač atostogų išvakarėse, kai netikėtai reikia pašalinti dantį.
Momentinis implantavimas gelbsti visais atvejais, o ypač atostogų išvakarėse, kai netikėtai reikia pašalinti dantį.
Momentinis implantavimas gelbsti visais atvejais, o ypač atostogų išvakarėse, kai netikėtai reikia pašalinti dantį.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 10:06 AM, atnaujinta May 20, 2017, 11:18 AM

„Kur buvo mano protas anksčiau“, – neduos ramybės apmaudo pilna mintis, kai vieną gražią atostogų dieną nusmelks danties skausmas. Tuomet net ir skaisčiausia saulė nebeteiks tiek džiaugsmo, o ilgai lauktos ir išsvajotos atostogos prasidės neplanuotu vizitu pas odontologą.

Rūpestis, kurio galėjo ir nebūti

Dantų skausmo niekada nelaukiame ir neplanuojame, kartais jis užgriūna netikėtai. Dėl to, vienas iš būtinų pasiruošimo atostogoms darbų – apsilankymas pas odontologą. Ypač, jei paskutinį kartą odontologijos klinikoje lankėtės senokai, ar nujaučiate, kad ne visi jūsų dantys yra sveiki. Laimė, jei netikėtas dantų skausmas ištinka netoli namų, Lietuvoje. Gerai, jei sugedęs dantis yra greitai pagydomas. Bet ką daryti, jei šis nemalonumas ištinka užsienyje atostogų metu? Jeigu Jums įskilo priekinis dantis ar jį nusilaužėte, o galbūt dantį teko netikėtai pašalinti?

Tuomet atostogų džiaugsmai gali greitai pasibaigti ir prasidėti nemenkas galvos skausmas – ką daryti, kur rasti gydytoją, kiek man tai kainuos, ar užteks pinigų, ar kelionės draudimas padengs atsiradusias išlaidas? Didžioji dalis draudimo kompanijų, parduodamos kelionių draudimus, savo taisyklėse nurodo, kad apmokamos yra tik skubios, neatidėliotinos dantų gydymo, iš esmės skausmo malšinimo paslaugos. Tam skiriama suma paprastai ribojama ir svyruoja nuo 150 iki 200 eurų. Daugelyje užsienio šalių dantų gydymas yra daug brangesnis nei Lietuvoje, taigi gresia ne tik sugadintos atostogos, bet ir rimti nuostoliai piniginei.

Danties atkūrimas netrunka ilgai

Visi žinome, kad nedideli dantų gedimai, iškritusi ar vos besilaikanti plomba, yra pagydoma greitai. Dažniausiai pakanka vos vieno vizito pas odontologą. Tačiau kaip yra, jeigu Jums tenka skubiai pašalinti dantį? Kiek laiko trunka prarasto danties atkūrimas? Dantų implantų pradininkė, švedų kompanija „Nobel Biocare“, yra sukūrusi specialaus dizaino dantų implantus, kurių savybės leidžia implantuoti iš kart po nepataisomai sugedusio ar nulūžusio danties pašalinimo. Tai yra momentinis implantavimas su minimalia chirurgine invazija.

Momentinis implantavimas leidžia maksimaliai sutrumpinti gydymo laikotarpį, todėl pacientui nereikia laukti ištisus mėnesius, kol sugis pašalinto danties vieta ir į ją bus sriegiamas dantų įmplantas. Pacientui dar to paties vizito pas odontologą metu yra sriegiamas dantų implantas ir pritvirtinamas laikinas dantis. Procedūra trunka išties neilgai. Su laikinu dantimi žmogus gali iš karto kramtyti. Tai ypač aktualu, praradus dantį, kuris yra matomoje estetinėje zonoje. Pritaikius momentinį implantavimą atostogos nebus sugadintos net ir tuo atveju, jei jums skubiai tenka pašalinti dantį, o kitą dieną jūs išvykstate į ilgai planuotą kelionę.

Gelbsti kritinėse situacijose

Šiuolaikinės odontologijos galimybės yra neribotos, todėl netikėtas danties netekimas ir su juo užgriuvę rūpesčiai, neturėtų sugadinti atostogų planų.

Momentinis implantavimas gelbsti visais atvejais, o ypač atostogų išvakarėse, kai netikėtai reikia pašalinti dantį. „Nobel Biocare“ implantai leidžia saugiai, greitai ir neskausmingai atkurti prarastą dantį. Maksimaliai trumpas gydymo laikas, taikant momentinį implantavimą, per kelias valandas sugrąžina žmogų į įprastą gyvenimo ritmą, todėl bet kokie atostogų planai, kelionės ar išvykos nėra sugadintos. „Nobel Biocare“ implantus ir modernias gydymo metodikas savo praktikoje naudoja daugelis odontologijos klinikų visoje Lietuvoje bei pasaulyje.

Atostogos yra visų laukiamas metas, tačiau svarbu nepamiršti ir lauku pasirūpinti savo dantimis, kad netektų aukoti atostogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.