Privalote išbandyti: veiksmingiausi būdai niežuliui įveikti

Niežulys – pojūtis, giminingas skausmui, gali būti daugelio ligų simptomas. Be abejonės vasarą – ir uodų palikta „dovanėlė“.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 1:30 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:33 PM

Nuolatinis kasymas vargina, todėl ne vienas ieško pagalbos. Tad kaip niežulio atsikratyti?

Svarbiausia pirmos pagalbos taisyklė, norint sumažinti niežulį, – dirginimo pašalinimas. Vaistinėse tam galite įsigyti specialių losjonų. Puikiai tiks ir legendinė „Auksinė žvaigždutė“.

Liaudies medicinoje niežulį rekomenduojama slopinti avižų nuoviru. Vieną stiklinę avižų užpilkite litru vandens ir apie 20 minučių pavirinkite. Šį nuovirą pilkite į vandenį, kuriame maudysitės.

Tą patį galima daryti ir su dilgėlių nuoviru. Pusę kilogramo džiovintų dilgėlių užpilkite verdančiu vandeniu, uždengus 20 minučių pakaitinkite ant silpnos ugnies, perkoškite ir pilkite į vonią.

Arba kaštonų nuoviru: 1–1,5 kilogramo maltų kaštono vaisių užpilkite 5 litrais šalto vandens, 30 minučių pavirkite, perkošę ir supilkite į vonią.

Vonioje reikėtų pagulėti bent dvidešimt minučių.

Niežulį slopinair šaltis, todėl galima pabandyti maudytis vėsiame vandenyje. Arba sukandimų vietas galite pašaldyti ledukais. Taip pat niežulį malšina obuolių, agurkų ir bulvių sultys. Tačiau saugokitės, kad šios nepriviliotų daugiau kraujasiurbių.

O mokslininkai nuo niežulio rekomenduoja gintis pakasius tą pačią vietą tik ne sau, o kitam žmogui. Esą taip galite apgauti savo smegenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.