4 dalykai, kuriuos apie verslininką išduoda netvarkingi dantys

Veržlumas, ambicingumas, lyderystė – paprastai tokios asmeninės savybės priskiriamos sėkmingai savo verslą plėtojantiems žmonės. Reprezentatyvi išvaizda – taip pat labai svarbi. Tačiau nepakanka turėti prabangų laikrodį ar dėvėti stilingus drabužius, kad būtų sukurtas solidaus verslininko įvaizdis.

Unikalių implantavimo metodikų dėka dantys gali būti atkurti per vieną dieną.<br>„Nobel Biocare“ archyvo nuotr.
Unikalių implantavimo metodikų dėka dantys gali būti atkurti per vieną dieną.<br>„Nobel Biocare“ archyvo nuotr.
Momentinis implantavimas – pašalinamas dantis, į jo vietą iš karto sriegiamas implantas ant kurio tvirtinamas laikinas dantis.<br>„Nobel Biocare“ schema.
Momentinis implantavimas – pašalinamas dantis, į jo vietą iš karto sriegiamas implantas ant kurio tvirtinamas laikinas dantis.<br>„Nobel Biocare“ schema.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 13, 2016, 10:45 AM, atnaujinta May 19, 2017, 1:29 AM

Šiuolaikinių sėkmingų verslo žmonių vizitinė kortelė – sveikata spinduliuojanti išvaizda ir plati šypsena. Deja, ne visi šių dienų Lietuvos verslininkai gali tuo pasigirti. Ir dažniausiai tai ne pinigų, o asmeninių savybių klausimas.

Psichologai yra atlikę daugybę mokslinių tyrimų apie tai, kaip pirmą kartą sutikto žmogaus išvaizda suformuoja mūsų nuomonę apie jį. Pirmasis įspūdis paprastai išlieka labai ilgam ir sunku jį pakeisti.

O kokį įspūdį gali palikti verslininkas, kuris šypsosi prisidengęs burną rankomis, arba nusišypsojęs parodo netvarkingus dantis ir tuščius tarpus vietoje jų?

Psichologai atskleidė keturis svarbius asmenybės bruožus, kuriuos apie verslininką ar verslo partnerį išduoda netvarkingi dantys.

Neryžtingumas

Dantų gydymas daugelio mūsų sąmonėje yra susijęs su baime. Žmonės bijo skausmo, dėl to vengia dantų gydymo.

Jei jūsų verslo partneris bijo ir nesiryžta tinkamai pasirūpinti savimi, savo sveikata ir išvaizda, tuomet kyla klausimas, kaip jis sugebės pasirūpinti savo klientais ar išdrįs priimti kartais būtinus versle rizikingus, ryžto reikalaujančius sprendimus.

Prastas laiko planavimas

Lengviausias ir dažniausiai kartojamas pasiteisinimas, kodėl vengiama apsilankyti pas odontologą yra laiko trūkumas. Jeigu veiklus žmogus teigia, jog jis neranda laiko savo pagrindiniams sveikatos poreikiams patenkinti, tuomet kyla abejonės, ar jis moka planuoti savo laiką efektyviai.

Galima spėti, kad darbus jis atliks ne laiku, nuolatos vėluos bei dalins pažadus, kurių nesugebės laiku įgyvendinti. Gebėjimas susidėlioti prioritetus – svarbi savybė kiekvienam, juo labiau verslininkui.

Neatsakingumas

Viena svarbių verslo žmogaus savybių – būti atsakingu. Tai galioja ne tik santykiuose su partneriais, darbo kolegomis, tai labai svarbu ir santykyje su savimi. Atsakingas požiūris į save – tai visų pirma rūpestis savo sveikata, o čia dantys vaidina labai svarbų vaidmenį.

Netvarkingi, sugedę dantys ar jų trūkumas neigiamai įtakoja tiek fizinę, tiek psichologinę žmogaus būseną. Tokius dantis turintis verslininkas nesukels patikimo žmogaus įspūdžio, juk jeigu negali pasirūpinti savimi tai negalėsi pasirūpinti ir kitais.

Kita vertus, dėl nesveikų dantų atsiradusios netikėtos sveikatos problemos net ir pačiam sėkmingiausias verslininkui gali pakišti koją, sutrukdyti išvykti į svarbų susitikimą ar kelionę.

Polinkis į žalingus įpročius

Pamačius sugedusius ir iškritusius dantis turintį verslininką mūsų sąmonėje susiformuoja nuomonė, jog tai galbūt netvarkingą gyvenimą gyvenantis ir žalingų įpročių turintis žmogus. Juk piniginis klausimas sėkmingam verslininkui neturėtų būti kliūtis.

Rankomis pridengta šypsena per keliolika sekundžių nebyliai pasako daug daugiau, nei skambūs žodžiai. Žalingų įpročių turintis verslininkas nekelia pasitikėjimo, todėl dirbti su tokiu verslo partneriu gali tapti sudėtinga, tai ilgainiui gali iššaukti netvirtus verslo partnerystės santykius, pasmerktus nesėkmei.

Dantų atkūrimo galimybės

Išvada viena – plati šypsena ir tvarkingi dantys verslo žmogui reikalingi ne tik dėl grožio. Bet koks gi sprendimas nuolatos skubančiam, darbais užsivertusiam verslininkui? Atsakymas yra – unikalių implantavimo metodikų dėka dantys gali būti atkurti per vieną dieną. Ir tai liečia tiek vieno, tiek kelių, tiek ir visų dantų atkūrimą.

Kai prieš daugiau nei penkiasdešimt metų buvo įsriegtas pirmasis dantų implantas, niekas negalėjo patikėti , kad visai be dantų į odontologo kabinetą atėjęs pacientas jau po vieno vizito galės išeiti su visais dantimis.

Dantų implantų pradininkė, švedų kompanija „Nobel Biocare“, sukūrė ilgalaikių mokslinių tyrimų ir gydymo praktikos patvirtintas dantų atkūrimo metodikas, kurios leidžia naujais dantimis džiaugtis per trumpiausią laiką.

Viena jų – momentinis implantavimas. Tai tikras išsigelbėjimas netikėtai danties netekusiam žmogui, ypač kai tas dantis yra matomoje burnos dalyje. Pašalinamas dantis ir į jo vietą iš karto sriegiamas implantas ant kurio tvirtinamas natūraliai atrodantis laikinas dantis. Po kelių mėnesių jis pakeičiamas nuolatiniu.

Tiems, kas prarado daugumą ar visus dantis yra skirta „All-on-4“ gydymo metodika, kai visi vieno žandikaulio dantys paprastai atkuriami tik ant keturių implantų. Per vieną vizitą gali būti atkurti ir abiejų žandikaulių dantys. Taikant šią gydymo metodiką taip pat iš pradžių tvirtinami laikini estetiškai atrodantys dantys, kurie vėliau pakeičiami nuolatiniais.

Galimybė iš karto po implantavimo tvirtinti laikinus dantis leidžia versliam žmogui neprarasti nė minutės savo aktyvaus darbinio ir socialinio gyvenimo, laisvai bendrauti, keliauti, sportuoti, ir, kas svarbiausia, plačiai šypsotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.