Sunku patikėti – priešvėžinis vaistas buvo parduotuvių lentynose

Moksliniai tyrimai, atlikti japonų mokslininkų, rodo, kad nepaisant to, jog klevų sirupas yra koncentruotas cukraus šaltinis, jis turi daug priešvėžinių savybių, pranešė greenmedinfo.com.

 Japonų mokslininkai ištyrė trijų rūšių klevų sirupą, klasifikuodami jį pagal spalvą, poveikį storosios žarnos ląstelių dauginimuisi ir plitimui.<br> 123RF.com nuotr.
 Japonų mokslininkai ištyrė trijų rūšių klevų sirupą, klasifikuodami jį pagal spalvą, poveikį storosios žarnos ląstelių dauginimuisi ir plitimui.<br> 123RF.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2019, 12:17 PM, atnaujinta Jul 19, 2019, 12:19 PM

Žurnale „Onkologija“ paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad dažniausiai vartojamas saldiklis slopina storosios žarnos vėžinių ląstelių augimą ir invaziją.

Ši išvada prasilenkia su faktu, jog pastaruoju metu atlikti tyrimai rodo, kad perdirbti angliavandeniai, pavyzdžiui, fruktozė, gali lemti nemažai lėtinių ligų. Skaičiuojama net 80 neigiamų poveikių sveikatai.

Be to, kai kurie eksperimentai parodė, kad tokie saldikliai gali net paskatinti vėžio vystymąsi.

Pasirodo, skirtumas tas, kad cukrūs yra skirtingi. Cheminės sudėties skirtumai tarp fruktozės, gliukozės ir sacharozės yra pakankamai dideli.

Japonų mokslininkai ištyrė trijų rūšių klevų sirupą, klasifikuodami jį pagal spalvą, poveikį storosios žarnos ląstelių dauginimuisi ir plitimui.

Jų tikslas buvo įvertinti klevų sirupą kaip potencialų priešvėžinį vaistą.

Išvadose skelbiama, kad vėžinės ląstelės, vartojant klevų sirupą, pasirodė augančios ir plintančios kur kas lėčiau nei vartojant sacharozę. Todėl ypač tamsios spalvos klevų sirupas galėtų būti puiki vėžio prevencijos ar net gydymo priemonė, turinti mažiau šalutinių poveikių nei chemoterapija.

Įprastai gaubtinės ir tiesiosios žarnos vėžiui gydyti taikomas chirurginis gydymas, chemoterapija, spindulinė terapija ir taikinių terapija. Dažnai skiriamas ir sudėtinis gydymas: ligoniui vienu metu taikoma chemoterapija ir spindulinė terapija. Gydymas labai priklauso nuo vėžio stadijos ir jo lokalizacijos, taip pat nuo paciento amžiaus ir sveikatos.

Tokio paprasto vaisto kaip klevų sirupas taikymas ir veiksmingumas gydant vėžį būtų tikras perversmas, gerokai labiau tausojantis sveikatą ir pigesnis nei įprasti metodai.

Deja, tam dar būtina atlikti išsmesnių tyrimų.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 liepos 17 dieną, atnaujintas 2019 liepos 19 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją