Atlikite šį veiksmą: rezultatas patiks

Kiekvienam nors kartą yra tekę pastebėti, jog patino rankų pirštai. Tuomet sunku nusimauti žiedus. Kartais tai nutinka net vidurdienį. Kas dėl to kaltas?

Ištieskite delnus priešais save, keturis pirštus suglauskite, o nykštį lankstykite: priglauskite ir nulenkite. Kartokite veiksmą 5 minutes.<br>lrytas.lt nuotr.
Ištieskite delnus priešais save, keturis pirštus suglauskite, o nykštį lankstykite: priglauskite ir nulenkite. Kartokite veiksmą 5 minutes.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 3:38 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:24 AM

Pirštai yra ta dalis, kur dažnai kaupiasi skysčiai. To priežastis gali būti prasta kraujo apytaka, nors esama ir tam tikrų ligų, lemiančių pirštų patinimus.

Jei kalbėtume apie žmones, kurie turi aukštą kraujospūdį ir didelę cholesterolio koncentraciją, jų organizme sutrikusi skysčių pusiausvyra. Tai ir lemia patinimus.

Patinimai taip pat gresia turintiems antsvorio.

Kita vertus, rankų pirštų patinimai galimi ir dėl riešo kanalo sindromo. Tačiau tuomet pasireiškia ne tik patinimas, bet ir skausmas, tirpimas.

Patinimų priežastimi neretai tampa ir alergijos, infekcijos, o vyresnio amžiaus žmonėms – reumatoidinis artritas.

Tad jei įtariate lėtines ligas, turėtumėte pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju. O jei pirštų patinimas tiesiog atsirado dėl trumpalaikio kraujotakos sutrikdymo ar skysčių disbalanso, galite išbandyti štai tokį pratimą.

Ištieskite delnus priešais save, keturis pirštus suglauskite, o nykštį lankstykite: priglauskite ir nulenkite. Kartokite veiksmą 5 minutes.

Kitas pratimas – suglauskite delnus, tarsi melstumėtės, ir pakelkite rankas virš galvos.

Šie pratimai skatina kraujotaka ir padeda „išsivaikščioti“ susikaupusiems skysčiams.

Pratimai tinkami net ir tiems, kurie neturi problemų dėl pirštų tinimo, kaip profilaktikos priemonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.