Senos močiutės receptas padės pamiršti išsiplėtusias venas

Venų varikozė iš dalies yra genetinė liga. Ji prasideda nepastebimai. Iš pradžių kojų odoje pastebimi kapiliarų tinkleliai, vėliau pasirodo venų mazgeliai.

Asociatyvi nuotr.<br>„123rf.com“nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>„123rf.com“nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-26 19:32, atnaujinta 2017-05-17 17:36

Venų varikozė išsivysto, kai prastai ima veikti venų vožtuvėliai. Tuomet venose ima didėti spaudimas, o dėl šio spaudimo dar labiau pažeidžiami vožtuvai, o sutrikus jų veiklai, kraujas užsistovi, todėl venose didėja kraujo spaudimas. Tuomet venos plečiasi, ilgėja, susidaro poodinių mazgų.

Negydoma venų varikozė gali grėsti labai rimtomis komplikacijomis. Viena jų – trofinės opos.

Dažniausios priežastys, be genetikos, – amžius, fizinės veiklos stoka, hormoniniai pokyčiai ir kraujotakos problemos, rašo justhealthylifestyle.com.

Tačiau portalas siūlo paprastą „senos močiutės“, o tiksliau – liaudišką receptą, kuris gali padėti susidoroti su kapiliarų tinkleliais ir kiek pagerinti situaciją iki kreipimosi į specialistus. Taip pat gali būti puikia prevencijos priemone.

Jums reikės pusės puodelio tarkuotų morkų, pusės puodelio alijošiaus minkštimo ir obuolių acto.

Morkas ir alaviją sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir smulkinkite. Maišydami pilkite actą, kol gausite kreminę tekstūrą.

Tepkite ant probleminių vietų ir palaikykite 30 minučių. Nuplaukite šiltu vandeniu. Procedūrą rekomenduojama kartoti kasdien.

Taip pat reikėtų koreguoti fizinį krūvį, pasirūpinti kraujagyslių sveikata. Dėl to, žinoma, geriau kreiptis į sveikatos priežiūros specialistus.

Daugiau informacijos apie venų varikozę – nuorodose žemiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.