Pamirškime dantis stiklinėje

Šiuolaikinių dantų implantų tėvu laikomas švedų mokslininkas, profesorius B.I. Branemarkas, sakė: „Nė vienas neturi mirti su dantimis stiklinėje“. Savo darbą implantologijos srityje jis visų pirma skyrė daugumą ar visus dantis praradusiems žmonėms, siekdamas suteikti jiems galimybę susigrąžinti pilnavertį gyvenimą.

Su naujais dantimis atkurtais ant dantų implantų galima kramtyti, kaip su savo tikrais dantimis.<br>Nobel Biocare archyvo nuotr.
Su naujais dantimis atkurtais ant dantų implantų galima kramtyti, kaip su savo tikrais dantimis.<br>Nobel Biocare archyvo nuotr.
Praradus daugumą dantų ir jų laiku neatkūrus implantais sunyksta žandikaulis ir jūs atrodote vyresni.<br>Nobel Biocare archyvo nuotr.
Praradus daugumą dantų ir jų laiku neatkūrus implantais sunyksta žandikaulis ir jūs atrodote vyresni.<br>Nobel Biocare archyvo nuotr.
„All-on-4“ metodika leidžia per vieną dieną atkurti visus prastus dantis<br>Nobel Biocare archyvo nuotr.
„All-on-4“ metodika leidžia per vieną dieną atkurti visus prastus dantis<br>Nobel Biocare archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Diana Jaura

Aug 12, 2016, 9:49 AM, atnaujinta May 16, 2017, 4:00 AM

Prieš daugiau kaip pusšimtį metų ištartas švedų mokslininko posakis išlieka aktualus ir šiandien, ypač Lietuvoje, kur nemažai žmonių tebegyvena, o tiksliau – tebevargsta su išimamais dantų protezais, juos nakčiai pamerkdami į stiklinę vandens.

Deja, bedančių amžius Lietuvoje vis jaunėja. Dėl nekokybiško maisto, netinkamo gyvenimo būdo, prastos dantų priežiūros, įvairių ligų ir traumų visus dantis praradusiųjų tarpe yra nemažai jaunų, vos penktą, ketvirtą ar netgi trečią dešimtį perkopusių žmonių.

Kodėl šie žmonės vis dar renkasi išimamus dantų protezus, o ne tvirtus, patikimus ir natūraliai atrodančius dantis, pritvirtintus ant įsriegtų dantų implantų? Priežasčių gali būti daug. Gal trūksta žinių apie šiuolaikines dantų atkūrimo ant implantų galimybes? Galbūt riboja finansinės galimybės? O gal tiesiog nepakankama meilė sau ir dėmesio savo sveikatai?

Lietuvoje siūloma Medlizingo paslauga suteikia galimybę už dantų atkūrimą ant implantų išsimokėti per kelis kartus. Taigi, pinigų trūkumas dirbantiems žmonėms neturėtų būti pagrindiniu kriterijumi, atsisakant sveikatą tausojančio gydymo dantų implantais, kurie turi labai daug privalumų palyginti su išimamais dantų protezais.

Su naujais dantimis atkurtais ant dantų implantų galima kramtyti, kaip su savo tikrais dantimis

Tuo tarpu su dantų protezais atkuriama vos 40 proc. kramtymo funkcijos. Juos nešiojantys žmonės visiems laikams turi pamiršti galimybę drąsiai atsikąsti sultingo obuolio ar valgyti kažkada pamėgtą mėsos kepsnį. Maistas, kurį gali valgyti tokie žmonės, turi būti susmulkintas arba minkštas.

Išimamus dantų protezus nešiojantys žmonės kramtydami beveik nejaučia skonio, nes plastikinės protezo dalys dengia gomurį, kuriame yra didžioji dalis skonio receptorių. Be to, kramtymas – pirmas ir labai svarbus žingsnis viso maisto įsisavinimo procese. Prastai sukramtytas maistas yra sunkiau virškinamas, dėl to gali prasidėti įvarios vidaus organų ligos.

Nauji dantys ant implantų suteikia fizinį ir emocinį komfortą

Su jais žmonės atrodo ir jaučiasi kaip su savais. Dantų ant implantų priežiūra analogiška nuosavų dantų priežiūrai. Tuo tarpu išimami protezai dažniausiai juda burnoje, trina ir nuspaudžia dantenas, o tai kartais baigiasi skausmingais uždegimais.

Išimami dantų protezai turi įtakos ir tam, kaip žmogus taria žodžius. Įsidėjus dantų protezus yra sunkiau judinti liežuvį, nes jam lieka nedaug vietos, todėl kalba tampa neaiški. Laikui bėgant, tokie žmonės pradeda iš viso vengti laisvai kalbėti, o tai galų gale veda į sumažėjusį norą bendrauti su aplinkiniais, draugais ar šeimos nariais. Žmonių, kurie išimamus dantų protezus pakeitė nuolatiniais dantimis ant implantų, gyvenimas pasikeičia kardinaliai. Jie jaučiais ir atrodo jaunesni, vėl gali nevaržomai bendrauti, aktyviai gyventi ir plačiai šypsotis, nedangstydami burnos.

Nauji dantys ant implantų gali būti atkurti per vieną dieną

Tai leidžia padaryti unikalios šiuolaikinės dantų gydymo metodikos ir specialiai tam skirti švedų kompanijos „Nobel Biocaredantų implantai. Ši kompanija, specialiai bedančių gydymui yra sukūrusi unikalią „All-on-4“ gydymo metodiką, kuri leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų.

Per vieną vizitą gali būti pašalinti nepataisomai sugedę dantys ir įsriegiami 4 dantų implantai bei dar tą pačią dieną pritvirtinami gražūs, patogūs ir natūraliai atrodantys laikini dantys. Maždaug po pusmečio laikini dantys yra pakeičiami nuolatiniais. Tokiu būdu per vieną dieną gali būti atkurti tiek vieno, tiek abiejų žandikaulių dantys. Iš karto po procedūros žmonės gali mėgautis mėgstamu maistu, laisvai bendrauti, gyventi savo įprastu gyvenimo ritmu.

Dantys ant įsreigtų implantų saugo burnos sveikatą, nes sustabdo žandikaulio nykimą

Tuo tarpu ilgai nešiojant išimamus dantų protezus, žandikaulis po jais pradeda nykti. Pasikeičia žmogaus išvaizda. Jis ima atrodyti kur kas vyresnis, nei yra iš tikrųjų, nes sunykus žandikauliui, veido kontūrai pakinta, išryškėja raukšlės.

Dantys ant implantų tarnauja visą gyvenimą. Dantų atkūrimas ant įsriegtų implantų yra ilgalaikis sprendimas. Tinkamai prižiūrint ir palaikant gerą burnos higieną, implantai paprastai tarnauja visą gyvenimą. Dantų implantų pradininkė, kompanija „Nobel Biocare“ savo gaminamiems dantų implantams suteikia viso gyvenimo garantiją visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?