Ilgieji dantų implantai gelbsti sudėtingiausiais atvejais

Bet kuris patvirtins, jog dantis praradę žmonės į odontologo kėdę sėdasi su viena vienintele viltimi vėl turėti tvirtus dantis, o kartu su jais – ir gyvenimo džiaugsmą, šypseną, pasitikėjimą savimi bei malonumą valgyti viską, ko geidžia širdis. Labai skaudu, kai tenka išgirsti atsakymą, kad greitai ir patikimai atkurti naujus dantis ant implantų neįmanoma, nes žandikaulis yra visai sunykęs.

Šis atradimas tapo viltimi tiems žmonėms, kuriems dantų atkūrimas ant implantų atrodė neįmanomas.<br>123rf.com nuotr.
Šis atradimas tapo viltimi tiems žmonėms, kuriems dantų atkūrimas ant implantų atrodė neįmanomas.<br>123rf.com nuotr.
Taikant unikalią „All-on-4“ gydymo metodiką, per vieną vizitą gali būti atkurti tiek vieno, tiek ir abiejų žandikaulių dantys.<br>„Nobel Biocare“ archyvo nuotr.
Taikant unikalią „All-on-4“ gydymo metodiką, per vieną vizitą gali būti atkurti tiek vieno, tiek ir abiejų žandikaulių dantys.<br>„Nobel Biocare“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-08-23 10:19, atnaujinta 2017-05-15 03:45

Iš tiesų taip buvo ilgą laiką, bet pastarieji pasiekimai odontologijos srityje suteikė galimybę itin greitai ir patogiai atkurti dantis net ir tiems, kuriems visai nelikę tinkamos vietos žandikaulyje implantams įsriegti.

Tradiciškai taikomas kaulo priauginimas

Kodėl sunyksta žandikaulis? Priežastys gali būti įvairios. Jis nyksta, kai daugelio dantų netekęs žmogus ilgą laiką nešioja išimamą dantų protezą, kaulas nyksta ir po dantų tiltais, susirgus įvairiomis ligomis. Žandikaulio ar jo dalies galima netekti dėl parodontozės, onkologinių ligų, patyrus traumą ar dėl kitų fiziologinių pokyčių.

Norint įsriegti įprastą dantų implantą pacientams, kurių viršutiniame žandikaulyje nepakanka kaulo, tradiciškai rekomenduojamos kaulo priauginimo ir sinuso dugno pakėlimo operacijos, po kurių reikalingas tam tikras gijimo laikotarpis, o vėliau – dar viena operacija – paties implanto įsriegimas. Dantų atkūrimas virsta labai ilga, o procedūra gana sudėtinga.  Tačiau šiandien yra ir kitų, pažangesnių, dantų atkūrimo laiką iki minimumo sutrumpinančių sprendimų.

Dantims atkurti naudojamas skruostikaulis

Švedų dantų implantų gamintoja kompanija „Nobel Biocare“ sukūrė specialius ilguosius „Zygoma“ implantus, kurie yra sriegiami ne į žandikaulį, bet į skruostikaulį. Šiais implantais bei kompiuteriniu programavimu pagrįstomis unikaliomis implantavimo metodikomis išvengiama kaulo priauginimo ir sinuso pakėlimo procedūrų. Dantys ant implantų gali būti atkurti per vieną dieną ir beveik kiekvienam pacientui.

Šis atradimas tapo viltimi tiems žmonėms, kuriems dantų atkūrimas ant implantų atrodė neįmanomas. Skruostikauliniai dantų implantai jau kelerius metus naudojami ir Lietuvoje.

Pakanka vieno vizito

Bedančiams pacientams gydyti kompanija „Nobel Biocare“ yra sukūrusi unikalią „All-on-4“ gydymo metodiką, kai visi vieno žandikaulio dantys atkuriami tik ant keturių implantų. Žmonėms, turintiems pakankamai kaulo, sriegiami įprasti, šiai metodikai taikyti skirti dantų implantai.

Tais atvejais, kai viršutinis žandikaulis yra visai sunykęs, įprastus implantus pakeičia ilgieji „Zygoma“ skruostikauliniai dantų implantai. Procedūros eiga su įprastais implantais, kurie sriegiami į žandikaulį, ir ilgaisiais implantais, kurie sriegiami į skruostikaulį, beveik nesiskiria. Jeigu reikia, to paties vizito metu pašalinami nepataisomai sugedę savi dantys. Tada sriegiami dantų implantai ir tvirtinami laikini dantys, kurie atrodo ir funkcionuoja, tarsi jūsų natūralūs dantys. Maždaug po pusmečio jie  pakeičiami nuolatiniais dantimis.

Taigi ilgas ir sudėtingas gydymas sunykusį žandikaulį turinčiam pacientui virsta itin trumpa ir patogia procedūra. Tačiau iš gydytojo šių šiuolaikinių metodikų taikymas reikalauja aukšto profesinio meistriškumo, žinių ir naujausių kompiuterinių technologijų.

Diagnozuojama ir gydoma pasitelkus naujausias technologijas

Sėkmingam implantavimui  būtina tiksli diagnostika. Sriegiant dantų implantus  labai svarbu parinkti implantui tinkamiausią vietą, numatyti geriausią padėtį žandikaulyje bei implanto gręžimo gylį. Čia gelbsti naujausios technologijos.

Su „Zygoma“ skruostikauliniais implantais dirbantys Lietuvos gydytojai diagnozavimui naudoja 3D technologijas, mat taip galima matyti detalų dantų vaizdą įvairiais pjūviais, tiksliai įvertinti tikrąją žandikaulio būklę, kaulo kokybę ir vėliau tiksliai, saugiai ir patikimai suplanuoti galimus gydymo būdus.

Gydymas planuojamas ir vyksta naudojant specialią kompiuterinę programą , kuri padeda odontologui kompiuterinį vaizdą „perkelti“ į paciento burną implantavimo procedūros metu. Tokiu būdu gydytojas tiksliai žino, kurioje vietoje ir kokio ilgio implantai turi būti sriegiami, kaip ant jų turėtų būti tvirtinami dantys ir kaip jie atrodys. Dirbtinių dantų forma taip pat sukuriama kompiuteriu. Tiksliai ir kruopščiai suplanuota bei atlikta implantavimo procedūra užtikrina sklandų ir sėkmingą dantų atkūrimą net ir sudėtingiausiais atvejais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.