Ženklai, kurie išduoda vėžį organizme

Tai – rimtas įspėjimas. Moksliniai tyrimai atskleidė, kad onkologinius susirgimus anksčiausiai galima pastebėti odoje. Daugelis pradinių vėžio požymių paprastai yra neįvertinami ir paprastai jų žmonės nepaiso.

 123RF.com asociatyvi nuotr.
 123RF.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2019, 6:02 PM

Tačiau remiantis britų atliktu tyrimu, kai kurie lengvi negalavimai gali būti nulemti daug rimtesnių sutrikimų.

Tyrimo autorė Katrina Whitaker iš Londono universiteto koledžo ir teigia, kad nors šie simptomai daugeliu atveju nebus nulemti onkologinio susirgimo, kai kuriais atvejais, blogiausi įtarimai vis dėlto gali pasitvirtinti.

Todėl, norėdami apsaugoti savo sveikatą, pastebėję šiuos požymius, kreipkitės į medikus, pataria healthlifebody.net.

1.Atsiranda kraujosruvų arba dažnai kraujuoja iš nosies

Jei vos kur užkliuvus tuoj pat atsiranda kraujosrūvų ir mėlynių arba iš nosies gana dažnai ir ilgai bėga kraujas, tai gali byloti apie leukemiją, mat kraujas prastai kreša. Dažniausiai mėlynės atsiranda ant krūtinės, kaklo, veido, rankų ir pirštų. Taip pat gali kraujuoti dantenos.

2. Dažnai patinsta veidas

Tai gali būti plaučių vėžio pranašas. Šis įtarimas pagrįstas tuo, kad nedideli plaučių navikai blokuoja kraujagysles, todėl sutrinka kraujotaka. Daugybė plaučių vėžiu sirgusių asmenų skundėsi veido patinimais, paburkimais ar paraudimais.

3. Išryškėja guzeliai

Limfinės sistemos sutrikimai, įskaitant ir vėžį, pasireiškia limfmazgių padidėjimu. Jei pastebite gumbelius kirkšnyse, pažastyse ant kaklo ar kitur, kreipkitės į medikus.

4. Paraudusios ar sutinusios krūtys

Kiekviena moteris turi reguliariai tikrinti savo krūtis ir įsitikinti, ar neatsirado sukietėjimų. Jei krūtyje atsirado navikas, anksčiau ar vėliau krūtys taps paraudusios, sutinusios, atsiras netikėtų odos nelygumų. Gali pasikeisti ir speneliai, pavyzdžiui, įdubti. Pokyčiai galimi ir vyrams, taip pat kaip ir krūties vėžys. Tiesa, tokie atvejai kur kas retesni.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų rugpjūčio 27 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.