Sutiko padėti draugui, tačiau paties organizme slypėjo problema

Donas Herbertas – buvęs profesionalus imtynininkas. Baigęs šią profesiją jis nusprendė prisijungti prie bažnytinio choro, kuriame dainuoja tenoru. Deja, likimas atsisuko prieš Doną ir dėl sunkios ligos gydymo nukentėjo jo inkstai, pranešė g8ozd.ru.

Pastorius Timas B. Jonesas su žmona.<br>Facebook.com nuotr.
Pastorius Timas B. Jonesas su žmona.<br>Facebook.com nuotr.
Donas Herbertas bei pastorius Timas B. Jonesas su žmonomis.<br>Facebook.com nuotr.
Donas Herbertas bei pastorius Timas B. Jonesas su žmonomis.<br>Facebook.com nuotr.
Donas Herbertas su žmona Belinda.<br>Facebook.com nuotr.
Donas Herbertas su žmona Belinda.<br>Facebook.com nuotr.
Dovanodamas inkstą kitam išsigelbėjo pats.<br>Facebook.com nuotr.
Dovanodamas inkstą kitam išsigelbėjo pats.<br>Facebook.com nuotr.
Pastorius Timas B. Jonesas.<br>Facebook.com nuotr.
Pastorius Timas B. Jonesas.<br>Facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 11:16 AM, atnaujinta May 13, 2017, 11:02 PM

Tai vyrą privertė gydytis dializės. Sužinojusi susiklosčiusią situaciją, Dono žmono Belinda kreipėsi į visuomenę su pagalbos prašymu. Ji ieškojo asmens, galinčio jos vyrui padovanoti inkstą.

Vis dėlto, skelbdama donoro paiešką ji nesitikėjo, kad į ją atsilieps puse etato chirurgo asistentu dirbantis Nepriklausomos baptistų bažnyčios pastorius Timas B. Jonesas. Anksčiau policijos pareigūnu dirbęs vyras tikino, kad pas jį Doną atvedė likimas.

„Pamenu, priešais bažnyčią buvo nedidelis blusų turgelis. Vėlavau išeiti ir, matyt, mano nepunktualumas buvo lemtingas – lauke sutikau Doną.

Sužinojau, kad jis dainuoja Bažnyčios chore. Kaip tik po mėnesio, lapkričio 20 dieną, Timo prižiūrimoje bažnyčioje turėjo vykti svarbios mišios, kuriose giedojo choras. Sužinojęs apie Dono meilę bažnytinei muzikai vyras nusprendė jį pakviesti giedoti.

Draugiškai išsiskyrę vyrai sutarė susitikti kartu giedoti. Vis dėlto, tuo metu Dono sveikata vis labiau prastėjo. Vos prieš metus vyrui buvo persodintos kepenys, tačiau inkstai vis labiau silpnėjo.

Lapkričio pradžioje atlikus tyrimus buvo diagnozuota ketvirta inkstų nepakankamumo stadija. Be to, dėl suprastėjusios sveikatos paaiškėjo, kad jam taip pat reikėjo atlikti širdies kateterizaciją. Dėl šios priežasties Donas buvo pašalintas iš inkstų persodinimo laukiančiųjų sąrašo.

Būtent tuomet į visuomenę kreipėsi jo žmona, Belinda.

„Aš kreipiausi į visus, kurie galėtų bent apsvarstyti galimybę suteikti mano vyrui šansą gyventi normalų gyvenimą. Tiesiog norėjau būti tikra, kad kartu sulauksime senatvės“, – paaiškino moteris.

Tą pačią dieną šią žinutę perskaitė ir pastorius Timas. Jis teigė, kad jį iš tiesų sujaudino naujojo pažįstamo sveikatos būklė bei nuoširdus Belindos prašymas padėti.

„Ėmiau melstis už jo sveikatą. Pasimeldęs pradėjau diskutuoti su žmona, abudu svarstėme, kiek žmonių galėtų padėti mums, jei netikėtai ištiktų tokia nelaimė.

Būtent tuomet ir nusprendžiau padėti Donui. Juk tiek jis, tiek jo žmona nori kartu nugyventi gražų gyvenimą.

Manau, kad jei mano auka suteiks jiems bent šiek tiek ilgesnį laiką kartu, tai visa tai bus iš tiesų verta. Be to, dirbdamas operacinėje mačiau visko, todėl suprantu, kokia svarbi yra viltis“, – aiškino dvasininkas.

Laimei, operacija pavyko. Inkstas puikiai prigijo Dono organizme, nors ir kilo šiokių tokių keblumų operuojant.

„Operacija truko kiek ilgiau, nei planuota. Medikai rado kraujagyslių aneurizmą vienoje iš mano arterijų. Taigi, jie ją pašalino“, – pasakojo Timas.

Vyro teigimu, tai tik įrodo, jog Doną jam atsiuntė Dievas. Pasak jo, jeigu būtų atsisakęs paaukoti inkstą, kraujagyslės išsiplėtimas galėjo įplyšti. Tai Timui būtų kainavę gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.