Mergina pavirto gyvu fakelu, tačiau vėliau buvo dar blogiau

Ashleigh Lovric ketvirtadalis kūno yra nudegę. Dėl to ji mokykloje patyrė žiaurias patyčias. Ją pravardžiavo „barbekiu“. O nutiko tai visai netyčia, septintojo jos gimtadienio rytą.

Nuotraukoje matyti nudegusios merginos pilvas ir krūtinė.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Nuotraukoje matyti nudegusios merginos pilvas ir krūtinė.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2016, 9:04 PM, atnaujinta May 13, 2017, 6:48 PM

Sprogus žiebtuvėliui ugnis „prarijo“ jos naktinius marškinius. Ji užsidegė tarsi fakelas. Mama bandė mergaitę gelbėti, tačiau sunkių nudegimų išvengti nepavyko, rašo „The Sun“.

Tuomet Ashleigh ligoninėje praleido penkis mėnesius. Tačiau nepaisant medikų pastangų, ant merginos pilvo, krūtinės, liko daugybė randų.

Todėl ji teigia, kad dabar jai sunku pasitikėti vyrais.

„Kai po nelaimės grįžau į mokyklą, buvau įžymybė, tačiau perėjus į vidurinę mokyklą gyvenimas tapo sunkesnis.

Vilties atsirado tuomet, kai sutikau savo pirmąjį vaikiną. Tačiau po dvejų metų draugystės nugirdau jį pokštaujanti apie „apsinešusius“ mano spenelius. Todėl savo kūno pradėjau dar labiau varžytis“, – pasakojo mergina.

Net ir prabėgus 15 metų nuo nelaimės, mergina vis dar išgyvena dėl patirtos traumos. Ji kenčia nuo krūtinės ir pažastų skausmų kai kvėpuoja.

Nepaisant to, ji nepraranda vilties. „Aš nesu nudegimų auka. Aš kovotoja ir išgyvenau. Man nebesvarbūs žiaurūs aplinkinių komentarai.

Mano mama vis dar jaučiasi siaubingai, kad leido tam įvykti, tačiau aš jai nuolat kartoju, kad mano nudegimas – niekieno kaltė. Visi įvykiai gyvenime turi priežastį.“

Apie nudegimus

Nusiplikymas karštu vandeniu, įkaitusi geležis ar užsidegę elektros ar kiti prietaisai gali sukelti nepakeliamus skausmingus nudegimus.

Įvykus nudegimams, pati efektyviausia gydymo priemonė – tinkamai suteikta pirmoji pagalba.

Atsitikus nelaimei stenkitės susikoncentruoti ir veikti greitai, nes palengvinsite skausmą ir išsaugosite savo odą. Pirmosios kelios akimirkos po nelaimingo įvykio dažnai tampa reikšmingos.

Jei nukentėjo mažiau kaip 10 proc. kūno ir nudegimas pirmojo laipsnio, nudegusią vietą galima 15–20 minučių palaikyti po šalto vandens čiurkšle iš čiaupo arba prie šios vietos dėti ledo kompresą (ledukus, įvyniotus į rankšluostį). Geriausia pirmąsias 3–5 minutes nudegusią vietą vėsinti kuo šaltesniu vandeniu, o vėliau tinkamiausias apie 18 laipsnių vanduo.

Antrojo laipsnio nudegimas atpažįstamas iš pūslelių atsiradimo, kurios vėliau pratrūksta. Atšaldžius nudegusį plotą, reikia uždėti sterilų tvarstį, kad nepatektų infekcija. Tvarstį galima sutepti specialiais nudegimams gydyti skirtais tepalais.

Patyrus rimtesnius nudegimus, būtinai reikia kreiptis pas gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.