Norite išvengti hemorojaus? Pakeiskite vieną įprotį

Hemorojus – itin dažna problema, apie kurią gali būti nepatogu kalbėti net ir su medikais. Jis gali atsirasti dėl pačių įvairiausių priežasčių, tokių kaip nėštumas, dažnas viduriavimas, dažnai užkietėję viduriai ir kita.

Taigi, nusprendus nusilengvinti, tiek tuštinantis, tiek šlapinantis, derėtų sėdėti ramiai ir neįtempti jokių raumenų.<br>123rf nuotr.
Taigi, nusprendus nusilengvinti, tiek tuštinantis, tiek šlapinantis, derėtų sėdėti ramiai ir neįtempti jokių raumenų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2016, 9:03 AM, atnaujinta May 13, 2017, 11:47 AM

Paprastai hemorojus pasireiškia skausmu, nemaloniu jausmu tuštinantis, gali būti sunku sėdėti. Priklausomai nuo hemorojaus tipo gali būti skiriamas skirtingas jo gydymo metodas. Deja, kai vaistų ir žvakučių neužtenka, gali prireikti ir operacijos, rašė goodnewsnetwork.com.

Vis dėlto, pernelyg dažnai pamirštama apie kitus jo gydymo būdus. Pirmiausia, tuštintis derėtų kojas kiek pakėlus nuo žemės. Tokiu būdu yra sukuriamas idealus tiesiosios žarnos kampas, kuris palengvina net ir vidurių užkietėjimą.

Toks pėdų pakėlimas sukuria mažesnio laipsnio kampą tarp šlaunų bei liemens. Įrodyta, jog įvairiose Azijos šalyse, kur gana populiaru tuštintis atsitūpus, hemorojaus atvejų yra be galo mažai. Tuo tarpu Vakaruose šis skaičius išauga iki 50 procentų gyventojų.

Kitas metodas, kaip palengvinti hemorojų – nespausti šlapimo besišlapinant. Pasirodo, srovei mažėjant daugybė žmonių prideda papildomų pastangų kuo greičiau užbaigti šiam procesui. Tuo metu jei naudoja tuos pačius raumenis kaip ir asmenys, kenčiantys nuo vidurių užkietėjimo – jie savotiškai „stumia“ šlapimą, kad šis pasišalintų, tuo pačiu metu sukeldami spaudimą išangės srityje.

Taigi, nusprendus nusilengvinti, tiek tuštinantis, tiek šlapinantis, derėtų sėdėti ramiai ir neįtempti jokių raumenų. Tiek šlapimas, tiek išmatos pasišalins pačios, jų tikrai nereikia stumti. Tokiu būdu nuo spaudimo apsaugosite ir analinės angos vietoje esančias kraujagysles, kurios yra itin neatsparios dideliam spaudimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.