Vyras, sergantis nepagydoma liga, nustebino pasaulį

Steve serga cerebriniu paralyžiumi, tačiau dalyvauja kūno rengybos konkursuose.<br>„Instagram.com“ nuotr.
Steve serga cerebriniu paralyžiumi, tačiau dalyvauja kūno rengybos konkursuose.<br>„Instagram.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2016, 10:38 AM, atnaujinta May 13, 2017, 1:04 AM

Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose sklinda vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas vyras, vardu Steve. Jis serga cerebriniu paralyžiumi, tačiau dalyvauja kūno rengybos konkursuose.

Šis vyras – Steve Alexy. Jam 41. Sportuoti jis pradėjo prieš 16 metų, norėdamas sustiprinti savo kūną ir koordinaciją.

Tačiau jam nepakako paprasto fizinio aktyvumo. Savo treneriui jis galop pasakė, kad norėtų dalyvauti kūno rengybos konkursuose, tad ėmė ruoštis šiam iššūkiui. Šiandien jis gali pasigirti ne vienu apdovanojimu šioje srityje.

Raredr.com rašoma, kad toks vyro užsispyrimas turėtų tapti pavyzdžiu daugeliui žmonių. Turint tokią sunkią negalią, pasiekti tokio fizinio pasirengimo – kruvino prakaito reikalaujantis darbas. Tai tik įrodo, kad žmogaus galimybės yra beribės.

Cerebrinis paralyžius diagnozuojamas vaikystėje. Tai yra lėtinis neurologinis neprogresuojantis sutrikimas. Reiškia, kad vaiko būklė neblogėja, tik, augant, dėl kaulų – raumenų sistemos ypatumų ir raumenų įtempimo sutrikimų, kinta.

Liga gali būti įvairaus sunkumo laipsnio. Cerebrinio paralyžiaus sunkumas priklauso nuo smegenų pakenkimo dalies ir jo dydžio. Vaiko raumenų tonusas gali būti žemas ar didelis, susijęs su pusiausvyros ir koordinacijos problemomis ar be jų.

Sergant cerebriniu paralyžiumi galimos vystymosi problemos, priklausomai nuo pažeidimo sunkumo. Vaikui gali sutrikti mąstymas ir intelektas, jis vėliau pradeda kalbėti, žodžiai gali būti sunkiai suprantami. Vėliau sutrinka elgesys, dėmesio koncentracija. Būdingi traukuliai.

Kai kuriais atvejais cerebrinis paralyžius gali būti įgimtas, tačiau susirgimą gali nulemti ir kiti veiksniai. Todėl nėščiosioms reikėtų vengti ir saugotis veiksnių, sukeliančių cerebrinį paralyžių: infekcijų laukiantis, kenksmingų medžiagų ir vaistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.