Mergina galvojo, kad jai pagirios, bet viskas baigėsi tragedija

Jauna škotė mirė po to, kai meningokokinės infekcijos simptomus supainiojo su pagiriomis. Kai Jennifer Grey sunegalavo, jai itin skaudėjo galvą sekančią dieną po vakarėlio su draugais.

Jauna škotė mirė po to, kai meningokoko simptomus supainiojo su pagiriomis.<br>„Facebook“ nuotr.
Jauna škotė mirė po to, kai meningokoko simptomus supainiojo su pagiriomis.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-20 20:10, atnaujinta 2017-05-12 11:37

Pakako vos 24 valandų tam, kad mergina būtų išvežta į ligoninę, pranešė theladbible.com. Deja, to nepakako ir mergina mirė.

Tik po jos mirties buvo išsiaiškinta, kad simptomus sukėlė bakterija.

Jennifer tėvai, Edwina ir Jamie, dėl šios priežasties ėmė skleisti informaciją apie meningokokinę infekciją. Taip jie siekia užkirsti kelią kitoms panašioms situacijoms ateityje.

Pasak Edwinos ir Jamie, kurį laiką prieš mirtį jų duktė kentė gerklės skausmą ir kosulį, tačiau vis tiek lankė paskaitas Vakarų Škotijos universitete. Ji studijavo kriminologiją.

Vieno vakarėlio metu ji ėmė jaustis ypač prastai todėl namo išvyko anksčiau už visus draugus. Kitą dieną ji jautė pykinimą, sąnarių ir galvos skausmą.

„Jos simptomai neatitiko įprastų meningokokinės infekcijos simptomų – ant jos kūno nebuvo jokio bėrimo. Tai labai svarbu, kadangi dukteriai paskambinus į ligoninę, tai buvo pirmas dalykas, kurio jos klausė.

Net kai Jamie ją nuvežė į ligoninės priimamąjį, gydytojai manė, kad jai gripas. Vis dėlto, buvau šokiruota jos būklės.

Jennifer atrodė siaubingai. Vos per valandą nuo pirmųjų simptomų atsiradimo jos būklė smarkiai pablogėjo.

Ligoninėje tikino, kad jie niekuomet nematė taip greitai progresuojančios ligos. Vos po poros valandų Jennifer mirė“, – kalbėjo dukters gedinti motina.

Merginai mirus, jos organai buvo panaudoti išgelbėti 5 žmonių gyvybes. Jai taip pat buvo suteiktas pomirtinis Universiteto baigimo diplomas.

Šiuo metu Jennifer tėvai renka lėšas Meningokokinė infekcijos tyrimų fondui. Per penkis mėnesius jie surinko 10,000 svarų sterlingų.

„Aš tik noriu, kad žmonės žinotų, kaip liga pasiglemžė mano dukters gyvybę. Vieną minutę ji buvo sveiką, o kitą jos smegenys jau buvo mirusios.

Būtent dėl šios priežasties nenustojame daryti tai, ką darome. Norime užkirsti kelią panašiems atvejams ateityje“, – kalbėjo Edwina.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centra informuoja, kad meningokokinė infekcija – tai ūmi bakterinė infekcija, kurios sunkiausios klinikinės formos – žaibinis sepsis (kraujo užkrėtimas) ar pūlingas meningitas (galvos ir nugaros smegenų dangalų uždegimas).

Šią infekciją sukelia Neisseria meningitidis – bakterija. Ši bakterija sukelia beveik pusę bakterinių meningitų. I

Ši infekcija paplitusi visame pasaulyje. Susirgimai dažnesni šaltuoju sezonu: rudens – žiemos-pavasario mėnesiais.

Infekcija plinta oro lašeliniu būdu, imlūs asmenys artimo kontakto metu užsikrečia per kvėpavimo takus. Užkrėsti gali tiek sergantis asmuo, tiek sveikas bakterijų nešiotojas. Bakterijų nešiojimas gali tęstis iki kelių savaičių. Inkubacinis periodas svyruoja 1-10 dienų (vidutiniškai 4 dienos).

Meningokokinė infekcija yra pavojinga įvairaus amžiaus žmonėms, tačiau dažniausiai ja serga vaikai iki 5 metų amžiaus. Pavojus susirgti yra ir kitiems: esant susirgimams virusinėmis respiracinėmis infekcijomis, nusilpus imunitetui, stresui ir kita.

Prieš kelias savaites meningokokinė infekcija fiksuota vienerių metų mažylei sostinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.