Netolimoje ateityje lietuviai sukurs neeilinius vaistus

Finansų ministrė Rasa Budbergytė

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 12:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 6:46 PM

Ministrė domėjosi farmacijos centre teikiamomis biotechnologinės farmacijos paslaugomis, kurios apima užsakomąsias mokslines ekspertizes ir bandomųjų preparatų gamybą ikiklinikiniams ir klinikiniams tyrimams.

„Mokslas ir vystomos moderniosios technologijos – vieni iš pagrindinių šalies ekonomikos variklių. Lietuvoje sukuriami nauji technologiniai išradimai ne tik garsina šalies vardą užsienyje, bet ir kuria aukštą ekonominę pridėtinę vertę bei konkuruoja pasaulio rinkoje.

Esame šalis, neturinti naftos ar kitų išteklių, tačiau turime išsilavinusių žmonių, kurių dėka jau netolimoje ateityje gali būti sukurti vaistai, padėsiantys gydyti itin sunkias ligas“, – sakė R.Budbergytė.

Moderniame, tarptautinius standartus atitinkančiame bendrovės „Biotechpharma“ mokslo tyrimų komplekse bendradarbiaujama su užsienio biotechnologijų ir farmacijos kompanijomis, kuriant naujus vaistus ir diegiant jų gamybos technologijas.

Daugiau nei 95 proc. savo teikiamų paslaugų bendrovė eksportuoja. Įmonėje dirba patyrusi mokslininkų ir technologų komanda, sugebanti išvystyti technologiją nuo geno iki farmacinės paskirties baltymo. Nuo 2010 m. bendrovė sukūrė daugiau nei 100 naujų darbo vietų ir šiuo metu turi 130 darbuotojų.

Finansų ministrė aplankė laboratorijų kompleksą, kur ir yra vykdomi mokslo tyrimai bei biotechnologinių produktų kūrimo centrą. „“Biotechpharma“ turi lietuviško kapitalo, todėl kiekviena įmonės sukurta technologija – tai visos šalies žingsniai į priekį mokslo ir verslo srityje.

Čia išrasti biofarmaciniai išradimai patentuojami ir tampa Lietuvos, o ne užsienio mokslo laimėjimais. Labai norėčiau, kad verslas glaudžiau bendradarbiautų su universitetais ir kolegijomis, ugdant šios srities kvalifikuotus specialistus“, – kalbėjo ministrė.

Ministrės ir „Biotechpharma“ vadovų susitikime kalbėta apie gamybos ir mokslo institucijų ryšių stiprinimą. Toks bendradarbiavimas padėtų įmonėms persiorientuoti į modernias, pažangių gamybos technologijų bendroves, kuriose augtų ir darbo našumas, ir jų pagamintų produktų konkurencingumas rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.