Dantų implantai – kuo tikėti ir kuo ne?

Visuomenėje sklando daugybė mitų apie pačius įvairiausius dalykus. Deja, dantų implantavimas – ne išimtis. Susipažinkime su 5 bene populiariausiais šios srities mitais. Įžvalgomis dalijasi jau beveik dešimtmetį dantis implantuojantis gydytojas, klinikos „Dantų harmonija“ vadovas Marius Bučinskas.

Sedacija – išeitis bijantiems pacientams.<br>„Dantų Harmonija“ nuotr.
Sedacija – išeitis bijantiems pacientams.<br>„Dantų Harmonija“ nuotr.
Implantuojantis gydytojas M. Bučinskas sako, kad konsultacijos metu pacientui atsakoma į jam rūpimus klausimus ir mitams vietos nelieka.<br>„Dantų Harmonija“ nuotr.
Implantuojantis gydytojas M. Bučinskas sako, kad konsultacijos metu pacientui atsakoma į jam rūpimus klausimus ir mitams vietos nelieka.<br>„Dantų Harmonija“ nuotr.
Net ir neoninėje šviesoje iš cirkonio pagaminti dantys atrodo tarsi tikri – šviečia.<br>„Dantų Harmonija“ nuotr.
Net ir neoninėje šviesoje iš cirkonio pagaminti dantys atrodo tarsi tikri – šviečia.<br>„Dantų Harmonija“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Mangirdas Juškys

2016-10-03 16:04, atnaujinta 2017-05-11 13:42

1.Mitas: esu per sena (-as) dantų implantams.

Amžiaus limito dantims implantuoti nėra. Pavyzdžiui, vyriausiai pacientei, kuriai implantavome dantis, yra virš 80 metų. Viskas priklauso nuo bendros žmogaus savijautos ir sveikatos. Per pirmąjį vizitą pacientas papasakoja apie savo sveikatą, išsako lūkesčius. To paties vizito metu atliekama išsami diagnostika, padaroma rentgeno ir kompiuterinės tomografijos nuotraukos, tuomet implantuojantis gydytojas mato realią paciento situaciją ir gali sudaryti individualų gydymo planą.

2.Mitas: dantų implantavimas – labai skausminga procedūra.

Pirmiausia svarbu suvokti, kad kiekvienas žmogus skausmą jaučia ir supranta skirtingai. Implantavimo procedūra atliekama su minimalia intervencija. Jos metu naudojami nuskausminamieji arba sedacija. „Maniau, kad bus baisiau“ ir „Gaila, kad nepasiryžau anksčiau“ – tokius atsakymus dažniausiai iš savo pacientų išgirstu po dantų implantavimo procedūros.

Jeigu vis dėlto pacientas labai bijo, negali ramiai išsėdėti odontologo kėdėje arba numatoma, kad procedūra truks ilgiau, tuomet tikrai vertėtų apsvarstyti sedaciją. Tokiu atveju pacientas yra užmigdomas ir pabunda tada, kai procedūra būna baigta.

3.Mitas: dantų implantai dažnai neprigyja.

Kaip rodo tyrimai, apie 97 % implantavimo procedūrų yra sėkmingos.* Ar implantavimas yra sėkmingas, lemia daug veiksnių: tiksli diagnostika, kokybiški implantai, gydytojo patirtis, modernios, bet laiko patikrintos technologijos, paciento sveikata ir netgi, sakyčiau, jo ar jos teigiamas nusiteikimas bei noras turėti gražią ir funkcionalią šypseną. Mano nuomone, tai yra pagrindiniai veiksniai, lemiantys puikų dantų implantavimo rezultatą. Be abejo, svarbu viso proceso kontrolė, todėl mes klinikoje „Dantų harmonija“ turime diagnostikos įrangą, CAD/CAM dantų protezų laboratoriją, „NobelProcera“ skenerį. Tai mums padeda užtikrinti kokybę nuo gydymo pradžios iki pabaigos, o pacientui patogu visas tokio gydymo paslaugas gauti vienoje vietoje.

*TYRIMAS. Dantų implantų prigijimo procentas pašalinto danties sugijusioje vietoje yra 98,05%, o neseniai pašalinto danties vietoje yra 96,52%. Degidi M, Nardi D, Piattelli A.10-year follow-up of immediately loadedimplants with TiUnite porous anodized surface. Clin Implant Dent Relat Res. 2012 Dec; 14(6):828-38.

4.Mitas: aplinkiniai žmonės linkę pastebėti dantų implantais atkurtus dantis.

Dantų implantais atkurtus dantis nuo natūralių dažniausiai atskiria tik specialistai. Klinikoje nuolatinius dantis gaminame iš cirkonio. Ši medžiaga šiuolaikinėje odontologijoje yra itin vertinama dėl tvirtumo ir estetikos. Cirkonis yra pralaidus šviesai, todėl turi natūraliems dantims būdingo skaidrumo. Net ir neoninėje šviesoje tokie dirbtiniai dantys šviečia tarsi tikri, tad atskirti tikrai nėra lengva.

5.Mitas: dantų implantai yra nepatogūs.

Mano nuomone, dantų implantais atkurti dantys yra patogūs tarsi nuosavi dantys. Ar verta lyginti išimamas dantų plokšteles, kurios neretai ir pačios (dažnai netinkamiausiu) metu iškrinta, su dirbtiniais dantimis, kurie yra atkurti ant dantų implantų? Dantų plokštelės gali atkurti maždaug apie 30–40 % kramtymo funkcijos, o implantai – visus 100 %. Dantų implantai – tai neišimama konstrukcija, jie tvirtai laikosi ir suteikia galimybę vėl mėgautis visaverčiu maistu.

Kviečiame registruotis diagnostikai – asmeninei konsultacijai pas implantuojantį gydytoją Marių Bučinską. Registracija telefonu +370 610 11 222 Odontologijos klinika „Dantų harmonija“ Olimpiečių g. 1A-9, LT-09235, Vilnius.

Kviečiame į nemokamą seminarą: „Šiuolaikinės implantavimo galimybės“. Seminarą ves ir į jūsų klausimus atsakys implantuojantis gydytojas Marius Bučinskas. Seminaro dalyviams nemokama diagnostika kompiuterine tomografija (nemokamai padarytos nuotraukos ir gydymo planas lieka klinikoje, kaip klinikos nuosavybė). Seminaras vyks spalio 20 d. 18 val. Seminaro vieta: odontologijos klinika „Dantų harmonija“. Olimpiečių g. 1A-9, LT-09235 Vilnius. Registracija telefonu:  +370 610 11 222.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.