Pažangiausia „skaitmeninės šypsenos“ sistema – ir Lietuvoje

Taikydama naujausias technologijas ir laikydamasi gamtos proporcijų odontologų komanda jau sukuria šypsenos prototipą. „Skaitmeninė šypsena“ – tai vienas naujausių terminų odontologijos srityje.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Klinikos „Neodenta“ specialistai (iš kairės): D.Kunčius, R.Urbonas, J.Bardijevskis.
Klinikos „Neodenta“ specialistai (iš kairės): D.Kunčius, R.Urbonas, J.Bardijevskis.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Oct 21, 2016, 4:41 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:53 AM

Jei prototipas jums patinka, netrukus visiškai tokia pat šypsena galėsite mėgautis po kelių vizitų į odontologijos kliniką. Skamba neįtikėtinai, bet klinikos „Neodenta“ pacientai jau gali pasinaudoti „skaitmeninės šypsenos“ paslaugomis.

„Skaitmeninės šypsenos“ sistema pagrįsta naujausiomis technologijomis. Klinikos „Neodenta“ vadovė Eglė Kunčiuvienė teigia: „Technologijos ir inovacijos padeda siekti tobulumo, todėl jas diegiame nuolat. Klinikoje naudojame modernų, aukščiausio tikslumo ir mažiausios spinduliuotės 3D kompiuterinį tomografą, kuriuo skenuojama dantų padėtis prieš gydymą. Šis įrenginys gali daryti dentalines ir panoramines 2D ir 3D rentgenogramas, kurios gydytojams odontologams padeda nustatyti tikslias diagnozes. Gydytojas su pacientu gali analizuoti konkretų atvejį, planuoti gydymą ir skaitmeniniu būdu atlikdamas skirtingas moduliacijas parinkti geriausią gydyto metodą.

„Cerec 3D“ – nesudėtingų estetinės keramikos restauracijų sistema, kurios pagrindą sudaro tvirta ir itin estetiška porceliano medžiaga.

Naudojant kompiuteriu valdomą infraraudonųjų spindulių kamerą padaroma trimatė danties nuotrauka – optinis atspaudas.

Jį gydytojas mato kompiuterio ekrane ir trimatėje erdvėje sumodeliuoja restauraciją. Pacientas gali stebėti, kaip kuriamas jo būsimas dantis, gali aptarti galutinius rezultatus.

„Nobel Procera“ – aukščiausio tikslumo medicininis skenavimo įrenginys, naudojamas didelėms, sudėtingoms restauracijoms, implantų atramoms.

Pagal nuskenuotą vaizdą gaminami dantų protezai: frezuojami iš cirkonio, titano, aliuminio ar chromo kobalto, atsižvelgiant į paciento pageidavimus ir gydytojo rekomendacijas.

Skenuoti dantų protezų karkasai gaminami itin aukšto lygio JAV laboratorijose.

Klinikoje „Neodenta“ protezas galutinai apdorojamas ir atliekama protezavimo procedūra. Šias ir kitas technologijas sujungėme su „skaitmeninės šypsenos“ sistema siekdami sklandaus gydytojų tarpusavio bendravimo, didžiausio tikslumo, nepriekaištingai atliekamų procedūrų ir savo pacientams norėdami suteikti aukščiausio lygio paslaugas.

Pacientai šias naujoves vertina labai palankiai, o technologijų naudą įvardija kaip galimybę greitai ir vienoje klinikoje gauti kompleksines paslaugas, išskirtinį dėmesį bei nepriekaištingą paslaugų kokybę.“

„Skaitmeninė šypsena“ – ateities sistema, „Neodentos“ klinikoje taikoma šiandien. „Skaitmeninės šypsenos“ technologija pasaulyje ir Lietuvoje įsitvirtina pamažu. Mat jai reikia ne tik didelių investicijų, bet ir itin aukštos kvalifikacijos personalo.

Klinikoje „Neodenta“ taikoma „skaitmeninės šypsenos“ sistema suvienija visą gydytojų komandą, ji gali tarpusavyje bendrauti ir dalytis pacientui gydyti reikiama skaitmenine informacija.

Ši sistema naudinga ne tik specialistams, bet ir pačiam pacientui, nes pagal jo dantų būklę ir padėtį formuojamas, o vėliau vizualizuojamas galutinis gydymo rezultatas.

Gydytojas odontologas, naudodamas skaitmeninę programą, kartu su savo pacientu gali aptarti probleminę situaciją, suplanuoti gydymą, sekti jo eigą ir galutinius rezultatus akivaizdžiai palyginti su būkle, buvusia prieš gydymą.

Pacientai patenkinti, kad su jais nuolat bendraujama.

Didžiausias „skaitmeninės šypsenos“ privalumas – galimybė pacientui pačiam pasirinkti, kokios šypsenos jis nori arba kokį gydymo metodą taikyti iš keleto gydytojo pasiūlytų alternatyvų.

Jei gydytojo padaryta vizualizacija nepatinka, pacientas gali įvardyti konkrečius poreikius. Gydytojas atlieka pataisas tol, kol pacientas būna visiškai patenkintas.

Pasitvirtinus šypsenos modelį, po keleto procedūrų pacientas džiaugiasi lygiai tokia pat šypsena, kokią jam odontologas rodė savo kompiuteryje.

„Skaitmeninės šypsenos“ galimybės. „Skaitmeninės šypsenos“ sistema gali būti naudojama tiek estetikos, tiek gydymo tikslais. Jei pacientas turi sveikus ir lygius dantis, bet nori ištobulinti šypseną, „skaitmeninės šypsenos“ sistema padeda jam tokią šypseną suformuoti, t.y. skaitmeniniu būdu pagal asmenines fizines charakteristikas ir 3D kompiuterinę tomografiją parengiama šypsenos vizualizacija.

Pagal šiuos duomenis estetinių restauracijų gydytojai bei laboratorijos darbuotojai sukuria naują dantų formą ir atlieka reikiamas procedūras.

Jei pacientui reikia gydymo, „skaitmeninė šypsenos“ sistema pasitelkiama modeliuojant dantų padėtį ir formuojant šypseną. Pagal sistemos pateikiamus duomenis „Neodentos“ gydytojai specialistai planuoja gydymo eigą: implantų skaičių, konkrečią jų vietą, dantų šaknų kanalų gydymą, periodontologines, chirurgines, estetinių restauracijų bei kitas procedūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.