Pažiūrėję į savo antakius galite suprasti, kuo sergate

Antakiai šiuo metu tapo tam tikru moterų grožio simboliu. Tačiau reikia nepamiršti, kad antakiai turi ir fiziologinę paskirtį. Taip pat jie labai daug gali atskleisti apie sveikatą.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2016, 9:11 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 9:59 AM

Kam reikalingi antakiai?

Antakiai apsaugo akis nuo kakta varvančio prakaito, lietaus, sniego, purvo ar dulkių. Jie neleidžia į akis patekti drėgmei bei nešvarumams. Antakių forma, atitinkanti viršutinę akių liniją, veikia kartu su blakstienomis ir apsaugo regėjimą.

Jie taip pat itin svarbūs veido atpažinimui. Mokslininkų tyrimų rezultatai, publikuoti „Journal of Vision“ prieš trejus metus atskleidė, kad yra didelė tikimybė,būti neatpažintam, jei neturėtumėte antakių.

Galiausiai antakiai atlieka ir neverbalinės komunikacijos fuknkciją. Iš antakių pozicijos sprendžiame, kokios nuotaikos žmogus – laimingas, piktas, liūdnas ir išsigandęs.

Jei antakiai plinka

Kalbant apie sveikatą, antakiai ne ką mažiau svarbūs. Turėjote gražius antakius, o dabar jie išretėjo?

Tai – ne juokai. Pasak Tarptautinės Plaukų atkūrimo chirurgijos draugijos, dėl to gali būti kaltos kai kurios sisteminės ligos ir odos infekcijos.

Antakių išretėjimas galimas dėl hormonų apykaitos sutrikimų.

Jei netenkate trečdalio savo antakio, tai gali būti hipotirozės ženklas. Pagalvokite, ar jaučiatės pavargę, ar jums užkietėję viduriai, dažnai šalta, kamuoja niūrios mintys, depresija, o gal didėja svoris. Plinka antakiai? Tikrinkitės skydliaukę!

Jei antakiai plinka ir aplink matote paraudimą, odą niežti, ji pleiskanoja – greičiausiai bus kalta grybelinė infekcija.

Tokiu atveju reikėtų konsultuotis su dermatologu.

Jokiu būdu neskubėkite plinkančių antakių maskuoti kosmetikos priemonėmis, taip situaciją galite pabloginti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.