Senelių išbandyti metodai nuo peršalimo – paprasti ir greitai veikia, bet...

Pirmuosius peršalimo simptomus specialistai rekomenduoja tris paras gydytis savarankiškai. Vėliau geriausia kreiptis į šeimos gydytoją.

Kalbant apie liaudies mediciną, visuomet yra „bet“, į kuriuos negalima numoti ranka. Kitu atveju savigyda gali kainuoti labai daug.<br>123rf nuotr.
Kalbant apie liaudies mediciną, visuomet yra „bet“, į kuriuos negalima numoti ranka. Kitu atveju savigyda gali kainuoti labai daug.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 3:24 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:21 AM

Tad kaip palengvinti peršalimo simptomus natūraliomis priemonėmis? Štai keli seniai senelių išbandyti ir pasitvirtinę metodai. Tiesa, visuomet yra „bet“, į kuriuos negalima numoti ranka. Kitu atveju savigyda gali kainuoti labai daug.

Druska ir citrina

Išspauskite pusę citrinos, sultis sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos ir 50 g vandens. Gautą skystį pipete lašinkite į nosį. Teigiama, kad tirpalas sumažina tinimą, o vitaminas C susiaurina kapiliarus. Tačiau nepamirškite – medikai rekomenduoja būti atsargiems, mat dėl šio recepto gali kilti ausų uždegimo rizika.

Kojų vonelės

Merkite kojas į tokio karštumo vandenį, kokį galite kęsti. Tokios vonelės lemia tai, kad į nosies gleivinę priplūsta daugiau kraujo. Šio patarimo negalima bandyti, jei turite temperatūros.

Garstyčios kojinėse

Kitas receptas siūlo priberti į kojines sausų garstyčių arba ant padų užsidėti garstyčių lapelių, kurių rasite vaistinėse. Tokias kojines apsimaukite ir eikite miegoti. Ši priemonė tpalaiduoja patinusią gleivinę, palengvėja sloga ir kosulys. Šis metodas efektyvus, tačiau netinka sergantiems cukriniu diabetu ir kraujagyslių ligomis.

Krienai

Šviežiai sutarkavę krieno šaknies ir sumaišę su medumi, taip pat galite išsigelbėti nuo gerklės skausmo ir slogos. Krienuose yra medžiagų, kurios kovoja su bakterijomis, virusais ir ligas sukeliančiais grybeliais. Deja, šis metodas netinkamas jautrų skrandį ar opų turintiems asmenims.

Česnakai

Bene populiariausia liaudies priemonė nuo peršalimo. Liaudies medicinos žinovai rekomenduoja į nosį lašinti česnakų sulčių. Taip greitai įveiksite slogą. Česnakuose yra augalinių antiseptikų — fitoncidų, tad veiksmingumas garantuotas. Deja, padauginus, nosies gleivinė gali būti nudeginta, todėl vertėtų būti itin atsargiems.

Druskos maišeliai

Vos tik pajutote, kad peršalote, pakaitinkite nosį: į nedidelį medvilninį ar drobinį maišelį įberkite rupios druskos (geriau jūros), pakaitintos keptuvėje. Maišelį priglauskite virš nosies ir palaikykite 10-15 min. Tačiau šį metodą taip pat reikia mokėti taikyti – druska gana greitai įkaista, tad galima ir nudegti.

Tad išvada tik viena – liaudiškos, naminės priemonės nuo peršalimo kai kuriais atvejais veiksmingos, tačiau reikia mokėti tinkamai jas taikyti arba suprasti, ko reikia vengti, jei turite gretutinių, lėtinių susirgimų. Jei kyla klausimų – pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.