Tėvai pasipriešino dukters gyvybės nutraukimui. Tai, kas įvyko – apstulbino visus

Nors medikai buvo pasiryžę išjungti dvimetės mergytės gyvybę palaikantį aparatą, jos tėvai tam pasipriešino. Nepaisydami gydytojų rekomendacijų bei grasinimų, kad jų vos vienerių metukų sulaukusi duktė negalės pati kvėpuoti, vaikščioti ar būti savarankiška, teismo pagalba jie išsikovojo dar du mėnesius priežiūros Marselyje esančioje ligoninėje. Visgi, to neprireikė – vos po 10 dienų mergaitė pabudo iš komos, rašė dailymail.co.uk.

Mažoji Marwa prabėgus vos 10 dienų po jos gyvybės palaikymo pratęsimo.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Mažoji Marwa prabėgus vos 10 dienų po jos gyvybės palaikymo pratęsimo.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 2:37 PM

Mažoji Marwa mediciniškai sukeltoje komoje buvo nuo rugsėjo, kadangi mergaitės organizmą alino virusas. Deja, medikai pabūgo, kad net jei ir pabus, mergaitė turės stiprų vystymosi sutrikimą, todėl norėjo išjungti jos gyvybę palaikantį aparatą.

Tėvams šis sprendimas pasirodė ankstyvas. Jie kreipėsi į teismą bei sukūrė peticiją, kuri surinko 114,000 parašų. Į tai atsižvelgdamas teismas priėmė sprendimą – mergaitės gyvybę palaikantys aparatai turėjo veikti dar du mėnesius. Visgi, mažoji Marwa visus nustebino ir akis atmerkė prabėgus nepilnoms dviems savaitėms.

Tačiau medikai neatlyžo ir tikino, kad net ir pabudusi ji visą gyvenimą turės problemų vaikštant ar kvėpuojant. Visgi, po to jos motina savo feisbuko paskyroje patvirtino, kad visi Marwos organai veikia nepriekaištingai. Ji reaguoja į savo tėvų balsus bei jiems šypsosi.

 

 

Mediciniškai sukeliama koma yra sukurta tam, kad smegenys būtų apsaugotos nuo tinimo. Medicininės komos metu vaistais yra sureguliuojamas kraujospūdis smegenyse, o tokiu būdu galima išvengti neurologinių pažeidimų.

Šis gydymo metodas taikomas pacientui patyrus stiprius smegenų sužalojimus arba kovojant su virusais, pavyzdžiui, meningitu. Laikas, kurį pacientas praleidžia dirbtinėje komoje gali būti įvairus, tačiau paprastai netrunka ilgiau nei dvi savaites.

Jos metu yra palaikomos visos organizmo funkcijos, kadangi vidaus organai yra nepajėgūs to daryti patys. Medikamentų bei specialių aparatų pagalba yra palaikomas jų kvėpavimas, kraujospūdis bei pastovus širdies ritmas.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų gruodžio 1 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.