Šios ligos užpuola tik senatvėje? Klystate!

Turbūt nieko nebestebina stuburo, sąnarių problemomis besiskundžiantys jauni, darbingo amžiaus žmonės. Deja, statistika rodo, kad 25-45 metų asmenys vis dažniau kreipiasi į medikus dėl ligų, kurios anksčiau buvo laikytos senatvinėmis, rašė theindependent.co.uk.

Varikozinių venų gydymas bei hemorojaus šalinimas tapo populiariausiomis procedūromis 25-45 metų amžiaus žmonių grupėje.<br>123rf nuotr.
Varikozinių venų gydymas bei hemorojaus šalinimas tapo populiariausiomis procedūromis 25-45 metų amžiaus žmonių grupėje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-03 09:30, atnaujinta 2018-02-10 01:03

Medikai įsitikinę, kad šiuos pokyčius nulėmė dažnas žiūrėjimas į kompiuterių ekranus bei sėdimas darbas. Dėl to varikozinių venų gydymas bei hemorojaus šalinimas tapo populiariausiomis procedūromis šioje amžiaus grupėje.

Pasak gydytojo Steve Iley, šios dvi kraujagyslių ligos neturėtų būti tokios dažnos jaunų bei darbingo amžiaus žmonių tarpe. Visgi, atkreipus dėmesį į tai, kiek valandų jie praleidžia sėdėdami tiek dirbdami, tiek ant sofos žiūrėdami televizorių, naršydami planšetėse ar telefonuose, šie skaičiai nestebina.

Taip pat, į dažniausiai 36-45 metų asmenims atliekamų procedūrų penketuką patenka ir kelio sąnario operacija. Deja, ji taipogi pateko ir į 5 dažniausiai atliekamų procedūrų sąrašą 16-25 metų amžiaus asmenims.

Epiduralinės injekcijos į stuburo apačią siekiant užkirsti kelią skausmui taip pat buvo sąrašo viršuje. Taip pat padaugėjo ir sprando bei viršutinės nugaros dalies skausmų dėl nuolatinio žiūrėjimo žemyn į ekraną. Per vienerius metus jaunų asmenų, patiriančių nugaros problemų skaičius išaugo nuo 32 iki 45 proc.

Be to, itin padaugėjo su stresu susijusių ligų. Manoma, kad taip yra dėl ilgų darbo valandų bei padidėjusio krūvio, dėl kurio asmenys negali atsipalaiduoti. 

Pasak specialistų, geriausias būdas užkirsti kelią šiems negalavimams – reguliarus fizinis krūvis bei įvairūs tempimo pratimai. Taip pat derėtų apriboti laiką, kurį praleidžiate prie kompiuterio, planšetės ar telefono ekrano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.