Keli požymiai byloja apie mirtiną kraujo krešulį kraujagyslėje

Kraujo krešulio, arba trombo, susidarymas kraujagyslėse gali būti mirtinai pavojingas. Šie, atrodytų, mažyčiai dariniai tampa infarkto, insulto ir kitų sudėtingų sveikatos problemų priežastimi.

Kraujo krešulio, arba trombo, susidarymas kraujagyslėse gali būti mirtinai pavojingas. Šie, atrodytų, mažyčiai dariniai tampa infarkto, insulto ir kitų sudėtingų sveikatos problemų priežastimi.<br>123rf nuotr.
Kraujo krešulio, arba trombo, susidarymas kraujagyslėse gali būti mirtinai pavojingas. Šie, atrodytų, mažyčiai dariniai tampa infarkto, insulto ir kitų sudėtingų sveikatos problemų priežastimi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-28 16:46, atnaujinta 2018-02-09 20:25

Štai 6 požymiai, kad jums metas pasitikrinti kraujagysles, perspėja lifter.com.ua.

1. Vienos galūnės patinimas

Paprastai taip nutinka, kai vystosi giliųjų venų trombozė. Dėl šios priežasties kraujo srautas į tam tikras kūno dalis sutrinka, todėl vienos galūnės patinimas gali byloti apie rimtą būklę, skubėkite pas savo gydytoją!

2. Kojų skausmas

Giliųjų venų trombozė taip pat pasireiškia kojų skausmu. Ypač atkreipti dėmesį reikėtų, jei jaučiate pėdų, blauzdų dilgčiojimą.

3. Išryškėję kapiliariai ir mėlynės ant kojų

Atminkite – išryškėję kapiliarai ir mėlynės ant kojų gali būti dar vienas kraujo krešulio susidarymo požymis. Sunerimti reikia, jei kapiliarų tinklas ar mėlynės išryškėja lygiagrečiai venoms.

4. Krūtinės skausmas

Giliai įkvepiant jaučiate dilgčiojimą? Tai gali būti ženklas, kad jūsų plaučiuose susidarė trombas. Verčiau pasitikrinkite.

5. Dusulys

Jei lipote laiptais į 15 aukštą ir uždusote – nieko keista, tačiau jei jaučiate dusulį neįprastose situacijose, net ramybės būsenos – metas apsilankyti pas gydytoją ir pasitikrinti plaučius.

6. Nepaaiškinamas kosulys

Jei nesate peršalę, nerūkote, o kosulys vis nepraeina, dar yra lydimas krūtinės skausmo, reikia kreiptis į gydytoją.

Kraujo krešuliai – mirtina grėsmė. Nerizikuokite ir laiku kreipkitės į medikus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.