Pakaks vos šaukštelio, kad palengvintumėte net kelių ligų simptomus

Valgomoji soda kitaip vadinama natrio bikarbonatu. Šis yra natūraliai mūsų kūne gaminamas junginys, kovojantis su rūgštingumu, kadangi įvairios organizmo sistemos turi palaikyti tam tikrą pH pusiausvyrą, rašė dailyhealthpost.com.

Valgomosios sodos nauda sveikatai yra žinoma jau nuo 1930 metų.<br>123rf.com
Valgomosios sodos nauda sveikatai yra žinoma jau nuo 1930 metų.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 1:30 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:18 PM

Valgomoji soda prekyboje pasirodė 1846 metais. 1860 m. ji tapo populiaria receptų sudedamąja dalimi, o 1930 m. buvo pripažinta, kad šis junginys turi ir gydomųjų savybių.

Šiandien daugybė žmonių sodą vartoja kas dieną. Tai lemia pačios įvairiausios priežastys: troškimas turėti gražius, baltus dantis, galvos plovimas nenaudojant šampūno, įvairių kepinių kepimas.

Žemiau pateikiame 5 neįprastų sodos panaudojimo būdų sąrašą, kuriuos tiesiog būtina išbandyti. Visgi, šių priemonių derėtų vengti nėščioms moterims, jaunesniems nei 6 metų vaikams, o tie, kurie geria receptinius vaistus, turėtų pasitarti su mediku.

1. Neutralizuoja skrandžio rūgštį

Valgomoji soda yra šarmas, todėl neutralizuoja padidėjusį skrandžio bei kraujo rūgštingumą. Jeigu pastebėjote, kad suvalgę rūgštaus ar sūraus maisto patiriate skrandžio problemų, išgerkite sodos ir vandens mišinį, kurį pasigaminkite puodelyje vandens ištirpinę pusę arbatinio šaukštelio sodos.

Kiek silpnesnis mišinys padeda norint išsiaiškinti, ar jūsų skrandis gamina pakankamai skrandžio sulčių. Stiklinėje vandens tuomet reikia išmaišyti 1/8 a.š. sodos ir viską išgerti. Atkreipkite dėmesį į laiką – jeigu per 2 ar 3 minutes atsirūgsite, galite būti ramūs, nes taip parodo, kad jūsų skrandžio veikla nesutrikusi.

2. Palengvina šlapimo takų uždegimą

Valgomoji soda gali padėti sumažinti šlapimo rūgštingumą ir taip sumažinti rūgštinę terpę mėgstančių bakterijų kiekį. Būtent jos ir sukelia šlapimtakių infekcijas.

Tam, kad sulauktumėte norimo poveikio, ištirpinkite nubrauktą arbatinį šaukštelį sodos didelėje stiklinėje vandens ir išgerkite ryte ant tuščio skrandžio. Dienos metu toliau gerkite vandenį. Taip besišlapindami pašalinsite trakte esančias bakterijas.

3. Sumažinkite artrito sukeliamus skausmus

Jeigu patiriate stiprų sąnarių skausmą, pabandykite išgerti valgomąja soda praturtinto vandens. Stiklinėje išmaišykite pusę a.š. sodos, o tokį mišinį gerkite kartą per dieną. Jeigu skausmas itin intensyvus, sodos kiekį padidinkite.

4. Gydykite inkstų ligas

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl žmogaus organizmas gamina natrio bikarbonatą yra inkstų apsaugojimas nuo rūgštingumo virškinimo metu. Tai ne tik padeda užkirsti kelią jų pažeidimams, bet ir paspartina gijimą, stabdo lėtinių ligų progresavimą.

5. Kovoja su vėžiu

Vėžys yra kūno rūgštingumo sukeliama liga. Daugybė mokslinių tyrimų įrodė, kad vėžinės ląstelės miršta šarminėje aplinkoje. Yra manoma, kad valgant daugiau šarminių produktų bei vartojant valgomąją sodą, rūgštingą organizmą galima paversti šarminiu ir taip ne tik užkirsti kelią ligos atsiradimui ir vystymuisi, bet gali padėti jį gydyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.