Klastingu gripu nesusirgti padės vienas senolių išbandytas patarimas

Jei norite, kad jūsų neužpultų gripas, gyvenkite sveikai: subalansuokite mitybą, išsimiegokite ir bent pusvalandį per dieną būkite fiziškai aktyvūs.

Jei norite apsisaugoti nuo gripo – naudokite profilaktikos priemones.<br>„123rf.com“ nuotr.
Jei norite apsisaugoti nuo gripo – naudokite profilaktikos priemones.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2017, 3:00 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 11:06 AM

Pasak liaudies medicinos žinovų, profilaktiškai į savo mitybą reikėtų įtraukti augalų, turinčių apsauginių, imunitetą stiprinančių medžiagų, vitaminų ir mikroelementų. Tai šviežios spanguolės, erškėtrožių vaisiai, šaltalankiai, juodieji serbentai ir švieži česnakai.

Esama ir patarimų nosies vidų patepti vazelinu. Tai esą užkirs kelią virusams patekti į organizmą pro nosį. Tiesa, mokslinių šio metodo veiksmingumo įrodymų trūksta.

Galite pasigaminti ir aliejinės česnakų arba svogūnų ištraukos – į 50 ml šaltai spausto alyvuogių ar saulėgrąžų, rapsų aliejaus įdėkite 2 valgomuosius šaukštus smulkiai sutarkuoto svogūno ar 3 skilteles smulkinto česnako. Mišinį pakaitinkite garų vonelėje apie pusvalandį, po to dar leiskite atvėsti ir prisitraukti – palikite porai valandų.

Paruoštu aliejumi tepkite nosį kelis kartus per dieną tiek profilaktiškai, tiek jei norite išgydyti slogą ar gripą. Aliejų galima ir čiulpti po arbatinį šaukštelį kelis kartus per dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.