Skubioji pagalba kraujagyslėms – paprastas naminis receptas

Širdies ir kraujagyslių ligos yra pagrindinė Europos moterų ir vyrų mirties priežastis, dažnesnė nei visos vėžio formos kartu paėmus.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2017, 12:00 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 6:39 AM

Tam, kad išvengtumėte šių ligų, svarbu sveikai ir reguliariai maitintis, bent pusvalandį per dieną būti fiziškai aktyviam, o naujausių turimų duomenimis – mažinti suvartojamo cukraus kiekius.

Tuo tarpu, liaudies medicina turi gausybę receptų, kurie taip pat veikia prevenciškai ir, derinami su sveika gyvensena, stiprina imunitetą bei kraujagyslių sistemą.

Pavyzdžiui, 300 g česnakų, nuluptų ir sumaltų, sumaišykite su 3 citrinų sultimis. Po 1 šaukštelį dėkite į stiklinę vandens ir gerkite tris kartus per dieną. Šią česnakų užpiltinę galite naudoti ir mėsos marinavimui ar salotų gardinimui.

Gydymą vaistiniais augalais propaguojantys žmonės tvirtina, jog česnakas – puikus vaistas, „užmušantis“ infekcijas sukeliančias bakterijas, gydantis kosulį ar valantis kraują.

Latvių žiniuonė ir žolininkė Ilzė Jansonė česnaką priskiria prie ypatingų augalų, kurį galima vartoti šviežų, džiovintą, miltelių arba kapsulių pavidalu.

„Česnakas tinka kraujospūdžiui reguliuoti, aterosklerozei gydyti, šalinti iš kraujo per didelį riebalų kiekį. Jis gerai veikia širdies ir galvos kraujagysles“, – yra sakiusi kelių dešimčių metų žolininkės patirtį turinti I.Jansonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.