Po kančių laimė aplankė tik trumpam: tūkstančiams sekėjų pranešė siaubingą žinią

25-erių australė makiažo meistrė Nardya Miller prieš savaitę išgirdo iš medikų negailestingą verdiktą. Jos organizmas atmeta donoro plaučius.

25-erių australė Nardya Miller prieš savaitę išgirdo iš medikų negailestingą verdiktą. Jos organizmas atmetė donoro plaučius.<br>Socialinių tinklų nuotr.
25-erių australė Nardya Miller prieš savaitę išgirdo iš medikų negailestingą verdiktą. Jos organizmas atmetė donoro plaučius.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2017, 5:25 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:45 PM

Mergina sveikatos problemų dė plaučių turėjo nuo vaikystės. Galiausiai jai buvo diagnozuota cistinė fibrozė. Tai – genetinė liga, kuriai būdinga sutrikusi liaukų funkcija. Jų gaminamas sekretas pasidaro tirštas, klampus, gali užkimšti kasos, bronchų, žarnyno liaukas bei tulžies latakus. Smulkiausių ir didesnių bronchų užsikišimas nulemia įvairių plaučių dalių blokadą, blogą ventiliaciją, leidžia lengviau patekti bakterijoms. Ši liga – rimtas lėtinis plaučių audinio pažeidimas, kuris lemia ankstyvą mirtį.

Dėl to 2014 metais Nardya pasiryžo abiejų plaučių transplantacijai. Deja, po daugiau nei 2 metų merginos organizmas atmetė organus. Nors problemų dėl plaučių kilo jau po 11 mėnesių po transplantacijos.

Prieš savaitę Nardya parašė graudų laišką ir paviešino jį socialiniam tinkle „Instagram“.

„Galbūt pažinojau jus visą savo gyvenimą, galbūt pažinojau 10 metų, o galbūt pažinojau labai trumpai, tačiau po savaitės jau niekada daugiau jūsų nepažinosiu. Niekada nebepamatysiu jūsų veidų, niekada su jumis nebekalbėsiu, nebeapkabinsiu. Niekada.

Tačiau visada jus mylėsiu, kaip ir mūsų draugystę bei prisiminimus. Kartais gyvenimas nesusiklosto taip, kaip mes norėtume. Daugybės dalykų aš jau niekada neturėsiu, daugybės vietų jau niekada nebepamatysiu ir daugybės įvykių neišgyvensiu. Tačiau viską stebėsiu ir visada šypsosiuosi, nes man teko čia pabūti. Niekada nepasiduosiu – niekada ir nepasidaviau, tiesiog dabar susitaikiau su savo likimu. Prašau, išnaudokite kiekvieną gyvenimo akimirką“, – 23 tūkstančiams savo sekėjų rašė mergina.

Vienintelis merginos noras, sužadėtiniui surinkti pinigų, jog jis galėtų grąžinti skolas. Jų atsirado, kai vyras, norėdamas suteikti savo sunkiai sergančiai merginai svajonių gyvenimą, paėmė paskolą namui ir įsigijo tris šuniukus. Per devynias dienas šis noras buvo įgyvendintas su kaupu – vietoje prašytų 10 tūkstančių JAV dolerių surinkta daugiau nei 30 tūkstančių. Pinigus paaukojo beveik 1200 asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.