Gripo epidemija plinta – situacija tik blogės

Lietuvoje toliau auga sergamumas gripu – epidemija paskelbta vienuolikoje savivaldybių iš 60.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2017, 1:19 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:11 PM

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro trečiadienio duomenimis, gripo epidemija paskelbta Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje, taip pat Jonavos, Varėnos, Prienų, Švenčionių, Zarasų, Kėdainių, Šalčininkų ir Radviliškio rajonuose.

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) epideminį lygį perkopęs yra visoje Lietuvoje.

3-ąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldytas 181 asmuo: 1 nėščioji, 23 vaikai iki 2 metų amžiaus, 79 asmenys iki 17 metų, kiti – suaugusieji. 10 asmenų gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai sergančiųjų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse.

Be to, nuo gripo sukeltų komplikacijų Vilniaus apskrityje šio sezono metu mirė jau trys asmenys, tad šiuo metu itin svarbios prevencinės priemonės.

Kasdien augant sergamumui gripu ir kitomis ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, medikai pataria vengti masinio susibūrimo vietų ir sąlyčio su sergančiais asmenimis, jei įmanoma, atidėti renginius, taip pat dažnai plauti rankas, o susirgus gydytis namuose ir neiti į mokyklą ar darbą.

Praėjusią savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 123,5 atvejų 10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo gerokai mažiau – 79,2 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.