Trys sudėtinės dalys ir varginančią problemą įveiksite natūraliai

Kosulys šiuo metų laiku lydi kone kas antrą. Neretai tai – vienas iš rimtesnės ligos, pavyzdžiui, gripo, vėlesnių simptomų. Dažniausiai norą kosėti sukelia nemalonus gerklės kutenimas, todėl kosulį yra labai sunku iškęsti arba ignoruoti, rašė dailyhealthpost.com.

Medus aktyviai naikina virusus, todėl peršalus vartoti medų yra kone būtina.<br>123rf.com
Medus aktyviai naikina virusus, todėl peršalus vartoti medų yra kone būtina.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2017, 1:33 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:57 AM

Egzistuoja daugybė įvairių metodų, kaip kosulį numalšinti, vienas iš jų – vaistinėje įsigyti gerklės skausmą ir kosulio sukeliamą kutenimą malšinančias pastiles. Deja, dėl jų sudėtyje esančių medikamentų, šių pastilių galima suvartoti tik ribotą kiekį per dieną.

Žinoma, raminantį poveikį turinčių ledinukų galima įsigyti kone visuose prekybos centruose, tačiau juose gausu cukraus, įvairių dažiklių bei konservantų. Laimei, turime itin nesudėtingą, vos trijų sudedamųjų dalių reikalaujantį receptą, iš kurio pasigaminsite natūralių, kosulį palengvinančių pastilių.

Tam, kad pasigamintumėte kokosinius ledinukus su medumi, jums reikės:

7 v. š. skysto ypač gryno kokosų aliejaus

85 g natūralaus medaus (geriausia nefiltruotas, ekologiškas)

Žiupsnelio cinamono

Kaip gaminti:

Kokosų aliejus dažniausiai būna kieto pavidalo, todėl pirmiausia reikėtų jį nesmarkiai pakaitinti, kol ištirps. Ištirpus aliejui, leiskite jam atvėsti. Vėliau supilkite į dubenį ir plakite kol pasidarys „purus“ – jame turėtų matytis daug smulkių oro burbuliukų.

Nenustodami plakti supilkite medų. Maišykite tol, kol gausite vienalytę masę. Įmaišykite cinamoną, tačiau nepersistenkite – cinamonas pakankamai aštrus prieskonis, kurio perteklius gali sudirginti jautrią skaudančios gerklės gleivinę.

Gautą masę išpilstykite į nedideles ledukų formeles. Tik nepersistenkite – formelės dugną reikia padengti maždaug 0,5 cm storio sluoksniu, kitaip bus nepatogu pastilę įsidėti į burną.

Užpildytas formeles įdėkite į šaldymo kamerą ir palaukite bent 30 minučių, kol sustings. Vėliau gautas pastiles galite perdėti į stiklinį sandariai uždaromą indą ir šaldytuve laikyti tol, kol suvartosite visas.

Kaip tai veikia:

Medus turi natūralų raminantį poveikį, kurį suteikia jo specifinė tekstūra ir saldumas. Be to, tai tikras „supermaistas“, turintis antibiotikų, priešuždegiminių, su grybeliu kovojančių savybių. Taip pat jis aktyviai naikina virusus, todėl peršalus vartoti medų yra kone būtina.

Tuo tarpu kokosų aliejus ne tik naikina kenksmingas bakterijas, bet ir sutepa sudirgusią burnos gleivinę, o cinamonas gydo uždegimą.

Tačiau jei kosulys užsitęsia ilgesnį laiką (ilgiau nei tris savaites), kamuoja naktį – būtina kreiptis į medikus.

Daugiau apie kosulį skaitykite nuorodose žemiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.