Gripas apėmė trečdalį Lietuvos: dalyje mokyklų nevyksta pamokos

Gripo epidemija paskelbta jau beveik trečdalyje Lietuvos – 19-oje ir 60 savivaldybių. Dalyje šalies mokyklų dėl didelio sergančiųjų skaičiaus nevyksta pamokos.

Gripas ištuštino mokyklas.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Gripas ištuštino mokyklas.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2017-02-01 13:25, atnaujinta 2017-04-11 01:01

Pastarosiomis dienomis epidemija paskelbta Akmenės, Ukmergės, Raseinių, Lazdijų ir Klaipėdos rajonų savivaldybėse. Anksčiau ji paskelbta Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Visagino savivaldybėse ir Jonavos, Varėnos, Prienų, Švenčionių, Zarasų, Kėdainių, Šalčininkų, Radviliškio, Širvintų, Šilalės rajonų savivaldybėse.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Gripo epidemiją skelbia savivaldybės. Spręsdamos, ar skelbti epidemiją, jos taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

Kaip remdamasi iš savivaldybių surinktais duomenimis BNS nurodė Švietimo ir mokslo ministerija, daugiausiai dėl epidemijos ugdymo procesą sustabdžiusių mokyklų yra Kėdainių rajone – 16 iš 19 ir Jonavos rajone – 11 iš 20. Visagine pamokos nevyksta visose penkiose bendrojo ugdymo mokyklose. Panevėžio mieste pamokos nevyksta šešiose mokyklose iš 24, Prienų rajone – šešiose iš 12, Pasvalio rajone – penkiose iš 15. Švenčionių rajone pamokos nevyksta penkiose, Šalčininkų rajone – keturiose mokyklose. Po dvi mokyklas nedirba Šiaulių ir Kauno miestuose bei Akmenės, Lazdijų, Varėnos rajonuose, po vieną mokyklą – Raseinių, Anykščių, Klaipėdos, Panevėžio ir Kelmės rajonuose. Numatoma, kad daugumoje mokyklų ugdymo procesas bus atnaujintas nuo pirmadienio.

Pastarąją savaitę Lietuvoje bendras sergamumas peršalimo ligomis siekė 135,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Ankstesnę savaitę 10 tūkst. gyventojų teko 123,5 susirgimo, informuoja Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Sausio 23-29 dienomis mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis registruotas Šiaulių, didžiausias – Kauno ir Panevėžio administracinėse teritorijose. Visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 185 asmenys, iš jų septyni asmenys gydyti intensyviosios terapijos skyriuje.

2016-2017 metų gripo sezono metu užregistruoti trys mirties nuo šios ligos atvejai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.