Neįtikėtinai paprasta priemonė padės pamiršti skausmą, uždegimus ir grybelį

Kai kankina stiprus galvos skausmas, kurio niekaip nepavyksta atsikratyti galvos skausmo net ir išgėrus skausmą malšinančių vaistų, padėti gali alternatyvūs gydymo būdai. Tačiau tai ne tik raminantį poveikį turinčios arbatos gėrimas, bet ir tokį patį poveikį turinčių augalų, pavyzdžiui, levandų panaudojimas, rašė dailyhealthpost.com.

Levandos garsios savo raminamuoju poveikiu, be to jos taip pat veiksmingai gydo uždegimus, grybelines infekcijas savybių bei efektyviai gydo ir galvos skausmą.<br>123rf nuotr.
Levandos garsios savo raminamuoju poveikiu, be to jos taip pat veiksmingai gydo uždegimus, grybelines infekcijas savybių bei efektyviai gydo ir galvos skausmą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 5:34 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 11:04 PM

Nors levandos garsios savo raminamuoju poveikiu, jos taip pat veiksmingai gydo uždegimus, grybelines infekcijas bei turi antidepresantų savybių. Šis augalas taip pat efektyviai gydo ir galvos skausmą, o žemiau pasiūlyti receptai ne tik veiksmingi ir nesudėtingi, bet ir gardūs.

Verta paminėti ir tai, kad levandų limonadas yra veiksmingas ne vien dėl šio augalo. Neretai galvos skausmą sukelia skysčių trūkumas, tad nenuostabu, didesnis jų kiekio suvartojimas taip pat gali pagelbėti kenčiant skausmą.

1. Paprastas levandų limonadas

Nors vadinamas „paprastu“, jo skonis ir poveikis tikrai nenuvilia. Be to, ir pasigaminti šį gėrimą yra nesudėtinga.

Jums reikės:

1 stiklinių medaus

12 stiklinių vandens

1 v.š. džiovintų levandų žiedų

6 citrinų sulčių

Kaip pasigaminti: į puodą supilkite pusę kiekio vandens ir medų, palaukite kol užvirs. Nuimkite nuo kaitros ir kai atvės suberkite levandų žiedus, tuomet puodą uždenkite ir palikite valandai. Viską nukoškite, supilkite likusį šaltą vandenį ir citrinos sultis. Patiekite su ledukais.

2. Imbierinis levandų limonadas

Imbieras šiam receptui suteikia šiek tiek aštrumo, kuris padeda išlaikyti pusiausvyrą tarp saldumo ir kartumo, jaučiamo geriant šį gėrimą.

Jums reikės:

3 stiklinių vandens

0,5 stiklinės medaus

0,5 stiklinės cukraus

75 ml nuplauto, nuskusto ir sutrinto imbiero

1 v.š. šviežių arba džiovintų levandų žiedų

Pusantros stiklinės citrinos sulčių

Kaip pasigaminti: sumaišykite stiklinę vandens, medų, cukrų, imbierą ir levandas vidutinio dydžio puode. 5 minutes maišydami pavirkite kol ištirps cukrus. Nukelkite nuo kaitros ir pusvalandžiui palikite, kad atvėstų. Skystį nukoškite ir sumaišykite su likusiu vandeniu. Patiekite su ledukais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.