Atskleidė veiksmingiausias priemones nuo nugaros skausmo

Kai Julie Price, 37 m., gruodžio mėnesį net du sykius pasitempė nugarą, ji suprato, kad be medikų pagalbos neapsieis. Skausmas buvo toks stiprus, kad ji negalėjo pajudėti, ką jau kalbėti apie vaikščiojimą, rašė huffingtonpost.com.

„Apatinės nugaros dalies skausmas yra labai dažna problema, kurios gydymui paprasti nuskausminamieji vaistai dažniausiai netinka.<br>123rf nuotr.
„Apatinės nugaros dalies skausmas yra labai dažna problema, kurios gydymui paprasti nuskausminamieji vaistai dažniausiai netinka.<br>123rf nuotr.
Ne viską galima išgydyti vaistais: medikai tikina, kad fizinė terapija yra veiksmingesnė už medikamentus.<br>123rf.com
Ne viską galima išgydyti vaistais: medikai tikina, kad fizinė terapija yra veiksmingesnė už medikamentus.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2017, 9:36 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 4:24 AM

Buvusi atletė tikino, kad visą nugaros raumenų jėgą ji prarado po dviejų nėštumų. Be to, ji kenčia nuo plokščiapadystės, laikysenos ir silpnų kelių sąnarių.

Nepajėgusi ilgiau kentėti skausmo, ji kreipėsi į fizioterapinės medicinos specialistą gydytoją Allen Chen, kuris įvertino stuburo būklę ir kartą per savaitę skyrė fizinės terapijos seansus sudarė bei specialių pratimų programą, padėsiančią atsikratyti nemalonių pojūčių.

Pasak Julie, tai suveikė it stebuklas. Nereikėjo nei vaistų, nei operacijų, o moteris džiaugiasi galėdama vėl daryti pritūpimus.

„Kai praėjusią savaitę atsitūpiau ir nejaučiau jokio skausmo, supratau, kad fizinė terapiją situaciją apvertė tiesiog aukštyn kojom“, – kalbėjo moteris.

Medikai tikina, kad daugiau žmonių turėtų gauti tokį gydymo planą, kokį gavo Julie. Pasak jų, labai svarbu įspėti pacientus, kad apatinės nugaros dalies skausmas yra tarsi peršalimas ir po kurio laiko neretai praeina pats.

„Apatinės nugaros dalies skausmas yra labai dažna problema, kurios gydymui paprasti nuskausminamieji vaistai dažniausiai netinka. Daugeliu atvejų toks skausmas pamažu praeina pats, todėl gydymas medikamentais yra neveiksmingas“, – aiškino Amerikos gydytojų koledžo prezidentas Nitin Damle.

Naujos gairės skatina nevartoti vaistų

Apatinės nugaros dalies skausmas yra be galo retas sveikatos sutrikimas, nuo kurio kenčia kas trečias suaugęs asmuo. Todėl labai svarbu pritaikyti naują, veiksmingesnę gydymo metodiką, padėsiančią kovoti su šia problema.

Naujausiose gairėse siūloma mažinti medikamentų vartojimą ir juos pakeisti masažu, joga, tai chi kovos menais ir akupunktūra. Pasak specialistų, tik nustačius, kad šie metodai buvo nevaiksmingi, galima vartoti skausmą malšinančius ir su uždegimu kovojančius vaistus (pvz., aspiriną ar ibuprofeną). Tačiau, jeigu ir tai nepadeda įveikti skausmo, reikėtų pavartoti stipresnius receptinius vaistus.

Piktnaudžiavimas skausmą malšinančiais vaistais gali sukelti kitų sveikatos problemų, tokių kaip širdies ir virškinamojo trakto veiklos sutrikimai. Medikai taip pat patarė nenaudoti acetaminofeno pagrindu pagamintų vaistų, kadangi jie yra visiškai neveiksmingi gydyti nugaros skausmą.

Pirmenybė alternatyviai medicinai

Pastaraisiais metais stebimas atsiribijomas nuo įvairių medikamentų, o ypač opioidų, vartojimo. Todėl, susidūrus su skausmu, medikai yra skatinami ieškoti alternatyvų vaistams.

„Manau, kad jau seniai metas pakeisti nugaros skausmo gydymo metodus. Laikas pereiti prie nemedikamentinio gydymo, tokio kaip joga, masažas ar akupunktūra, kurių veiksmingumas buvo įrodytas ne vieną kartą“, – rėžė gydytojas A.Chen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.