Šią procedūrą turėtumėte atlikti kas rytą ir to be reikalo nedarote

Jei nuolat kamuoja nosies užgulimas, o sloga neretai komplikuojasi į sinusitą, reikėtų keisti kasdienės higienos rutiną. Kasdienis nosies plovimas gali išgelbėti nuo slogos keliamų problemų, tikina LSMU profesorius Alvydas Unikauskas.

Kasdienis nosies plovimas gali išgelbėti nuo slogos keliamų problemų, tikina LSMU profesorius Alvydas Unikauskas.<br>123rf nuotr.
Kasdienis nosies plovimas gali išgelbėti nuo slogos keliamų problemų, tikina LSMU profesorius Alvydas Unikauskas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt ir lrytas.lt inf.

2017-03-13 07:33, atnaujinta 2017-04-08 02:51

Nosies gleivinėje esantys plaukeliai sulaiko įkvepiamame ore esančias dulkes, o kraujagyslės sušildo orą. Plaukeliai išsiskiriančias gleives stumia gilyn, kad mes jas nurytume. Kvėpuojant dulkėtu ar smarkiai užterštu oru, nosies gleivinė nespėja kovoti su šiais organizmo teršėjais, todėl naudinga nosį plauti patiems.

Otolaringologai patvirtina, kad kasdien plaudami nosį galime išvengti ne tik slogos, bet ir sumažinti gripo bei kitų infekcijų sukeltų ligų tikimybę. Iš oro patekę virusai negalės daugintis nosies ertmėje – jie tiesiog bus išplauti.

Nosies plovimas naudingas, nes

– padeda išvalyti nosies gleivinę;

– sumažina nosies gleivinės paburkimą;

– palengvina kvėpavimą;

– išplauna iš nosies alergenus.

Susirgus nosį plauti reikėtų dažniau – kelis kartus per dieną. Nosį galima plauti paprastu kūno temperatūros vandeniu iš čiaupo, o susirgus – šiltu vandeniu su druska.

Nosiai skalauti tinka ir įvairūs žolelių antpilai, tačiau kasdien naudoti žolelių nereikėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.