Kūdikio išvaizda pribloškė medikus ir paliko daug neatsakytų klausimų

Berniuko kaukolės deformacija iškėlė daugybę klausimų, į kuriuos medikai nebuvo pajėgūs atsakyti.<br>123rf nuotr.
Berniuko kaukolės deformacija iškėlė daugybę klausimų, į kuriuos medikai nebuvo pajėgūs atsakyti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2017, 5:52 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:12 AM

Kai Kambodžos gydytojai išvydo gimusį Peaktra Pov, jie buvo sutrikę ir, nežinodami, ką daryti, berniuko mamą su kūdikiu ant rankų išsiuntė namo. Medikų sumišimas nestebina, naujagimio kaukolėje žiojėjo nedidelis tarpas, kuris pirmą sykį buvo pastebėtas atliekant apžiūrą ultragarsu. Deja, gydytojams taip ir nepavyko nustatyti tikslios šios kaukolės deformacijos priežasties, rašė dailymail.co.uk.

Laikui bėgant tarpas kaukolėje augo, darėsi vis gilesnis ir platesnis ir šiuo metu tęsiasi nuo pat kaktos iki pakaušio. Nepaisant medikų teigimo, kad berniukui padėti neįmanoma, jo šeima yra pasiryžusi surasti tinkamą gydymo būdą.

Pheaktros močiutė, Thorn Hong, 67 m., savo anūką kiekvieną savaitgalį veža į vietinę Angkor Watt šventyklą. Ten jie prašo išmaldos tikėdamiesi, kad situaciją matantys žmonės padės sukaupti reikiamą sumą Pheaktros gydymui.

Deja, lig šiol yra sunku sukaupti didesnę sumą pinigų, kadangi surinktos išmaldos dydis per dieną siekia vos 7 eurus.

„Pheaktra gimė su nedideliu plyšiu kaukolėje, tačiau šis vis didėja. Dabar į jį nesunkiai telpa mano plaštaka, tad tarpas iš tiesų darosi didelis. Gydytojai teigė nežinantys, kas galėjo sukelti tokią anūko būklę bei neįsivaizduojantys, kaip ją reikėtų gydyti.

Iki penktojo Pheaktros gimtadienio atrodė, kad jo kaukolėje kaupiasi vanduo. Ji buvo smarkiai ištinusi. Kiekvieną dieną meldžiamės, kad kas nors pasaulyje atrastų gydymą mano anūkui“, – kalbėjo močiutė.

Berniuku rūpinasi tik jo mama ir močiutė, kadangi tėvas paliko šeimą prieš pat Pheaktros gimimą. Vietinės labdaringos organizacijos šeimą aprūpina vaistais, kurie ramina traukulių priepuolius, bet neturi jokios įtakos keistai kaukolės deformacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį