Nauji dantys ant implantų – per dieną

Daugumos ar visų dantų netekusiems ir išimamus protezus nešiojantiems žmonėms skirta unikali gydymo metodika leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Gydytojas odontologas Jevgenij Travkin.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Gydytojas odontologas Jevgenij Travkin.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 27, 2017, 8:31 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 3:28 AM

Gydymo metodas „visi ant keturių“ leidžia pamiršti dantis stiklinėje

Dviejų žandikaulių dantims atkurti užtenka 8 implantų. Taikant šią metodiką yra naudojami itin aukštos kokybės, unikalaus mikro- ir makrodizaino dantų implantai, ant kurių nauji dantys saugiai ir patikimai gali būti tvirtinami iš karto po implantavimo. Implantavimas atliekamas pagal specialiai šiai metodikai taikyti sukurtą protokolą.

Įsriegus implantus iš karto pritvirtinami laikinieji nenuimami dantys. Tuoj pat po implantavimo galima gyventi įprastu gyvenimo ritmu: dirbti, bendrauti, keliauti. Praėjus maždaug pusmečiui, laikinieji dantys pakeičiami nuolatiniais, kurie atrodo ir funkcionuoja tarsi nuosavi dantys. Tinkamai prižiūrimi jie tarnauja visą gyvenimą. Metodika „visi ant keturių“ yra patvirtinta ilgalaikių mokslinių tyrimų ir pasaulinės gydymo praktikos. Ji gali būti patikimai taikoma tik su šią metodiką sukūrusios ir užpatentavusios Švedijos kompanijos gaminamais implantais.

Taikant momentinį implantavimą – nė dienos su tarpu burnoje

Taikant momentinio implantavimo metodiką beviltiškai sugedę ar pažeisti dantys gali būti atkurti tik per vieną vizitą. Nereikia jokio laukimo ir tarpų burnoje.

Per vieną vizitą pašalinama sugedusio ar pažeisto danties šaknis, į jos vietą sriegiamas dantų implantas, o ant jo iš karto tvirtinamas laikinas dantis. Momentiniam implantavimui atlikti naudojami specialūs ypatingo paviršiaus dantų implantai – užtenka juos įsriegti į žandikaulį tik 2–3 milimetrus, kad jie stabiliai laikytųsi.

Po kelių mėnesių laikinas dantis pakeičiamas natūraliai estetiškai atrodančiu nuolatiniu dantimi.

Naujų dantų ant aukštos kokybės implantų privalumai

● Teigiamas poveikis sveikatai. Dantų implantai leidžia atkurti ne tik danties karūnėlę, bet ir jo šaknį, todėl sustabdomas žandikaulio nykimas. Naudojant šią dantų atkūrimo metodiką lieka nepažeisti šalia esantys sveiki dantys.

● Natūrali šypsena. Nauji dantys ant implantų atrodo labai estetiškai ir natūraliai. Jų spalva, forma ir kontūrai faktiškai nesiskiria nuo tikrų dantų.

● Stabilūs ir patogūs dantys. Ant implantų pritvirtinti nauji dantys yra stabilūs, patogūs ir tvirti. Jie nejuda kramtant, kalbant, aktyviai judant ar juokiantis.

● Galima valgyti ir kalbėti kaip įprasta. Dantys ant implantų tarnauja tarsi jūsų natūralūs dantys. Į savo maisto racioną galima vėl sugrąžinti mėgstamą kietesnį, sunkiau sukramtomą maistą ir mėgautis jo skoniu. Jūsų kalba yra aiški, galima laisvai ir nevaržomai bendrauti.

● Emocinis komfortas. Nauji dantys ant implantų sugrąžina ne tik burnos sveikatą, bet ir jaunatvišką išvaizdą. Sugrįžta pasitikėjimas savimi, galimybės mėgautis aktyviu, visaverčiu gyvenimu.

● Ilgalaikis sprendimas. Tinkamai ir reguliariai prižiūrimi nauji dantys ant implantų paprastai tarnauja visą gyvenimą.

Gydytojas odontologas Jevgenij Travkin

„Svarbiausias mano darbo principas, atkuriant dantis ant implantų – maksimalus patogumas mano pacientui ir maksimalus patogumas man, gydančiam gydytojui“ – sakė odontologijos klinikos „Privati praktika„ vadovas Jevgenij Travkin.  

Pasak J.Travkin, maksimalus patogumas pacientui – tai minimaliai trumpas, jokių fizinių ar emocinių nepatogumų nesukeliantis dantų atkūrimo procesas. Juk naujų dantų šiuolaikiniam žmogui reikia be ilgo laukimo ir varginančių, skausmingų procedūrų. Vienas pagrindinių kriterijų, pasirenkant vieną ar kitą dantų atkūrimo sprendimą, yra galimybė nė dienai „neiškristi“ iš įprasto gyvenimo ritmo.  Be to žmonėms svarbu, kad naujieji dantys jiems tinkamai tarnautų – būtų tvirti, patogūs ir patikimi, kad su jais galima būtų atkąsti ir sukramtyti bet kokį, net ir kietesnį maistą. Ir be abejo dantys turi atrodyti sveikai, gražiai ir natūraliai.

  „Per dešimt savo praktikos metų atsirinkau ir savo praktikoje taikau tas dantų atkūrimo ant implantų metodikas, technologijas ir produktus, kurie leidžia geriausiai patenkinti visus šiuos šiuolaikinio žmogaus poreikius“,  – pasakojo odontologijos klinikos „Privati praktika„ vadovas.  

Klinikoje yra naudojami itin kokybiški švediški dantų implantai, kuriems gamintojas suteikia viso gyvenimo garantiją. „Aš kaip gydytojas, jaučiuosi labai patogiai ir saugiai galėdamas pasiūlyti savo pacientams tai, kas šiandien dantų atkūrimo srityje yra labai unikalu ir progresyvu: naujais dantimis mūsų klinikos pacientai gali džiaugtis jau po vieno vizito“, – sakė  J.Travkin.  

Gydytojo teigimu, labai svarbu ir tai, kad gauti gydymo rezultatai kuo geriau atitiktų paciento lūkesčius. Juk kiekvienas žmogus yra ypatingas, unikalus ir nepakartojamas, todėl būtina pasiekti būtent jam tinkamą ir jo trokštamą rezultatą. Todėl daug asmeniškai bendraujama su pacientais, norint juos geriau pažinti ir suprasti, ko jie tikisi. Klinikoje naudojamos naujausios kompiuterinės technologijos leidžia pacientams patiems dalyvauti savo naujųjų dantų kūrimo procese. Vizualizacijos padeda man ir  pacientui geriau suprasti, kokių rezultatų reiktų siekti.

  „Nė vienas neturi mirti su dantimis stiklinėje“ – turbūt daugelis yra girdėję šią frazę, kuri priklauso žinomam mokslininkui Per-Ingvarui Branemarkui, daugiau kaip prieš 60 metų atradusiam dantų implantus. Būtent su jo sukurta ir  žinomos Švedijos kompanijos ištobulinta dantų atkūrimo sistema šiandien dirbama odontologijos klinikoje „Privati praktika„. Iš tiesų visi žmonės, nepriklausomai nuo amžiaus, yra nusipelnę pilnaverčio, aktyvaus, įdomaus gyvenimo, kurį gali suteikti nauji dantys ant implantų. Tačiau šiam didžiam žmogui priklauso ir kiti, galbūt ne taip plačiai žinomi žodžiai. Savo kolegas odontologus jis nuolat ragino savo darbe atsigręžti į žmogų, bendrauti, išgirsti, ką jis sako, suprasti, kaip jaučiasi.

„Nes tik tuomet motina gamta neprieštarauja ir gali atrasti tai, kas galiausiai gerina žmonių sveikatą ir gyvenimą,“- sakė mokslininkas. „Pritardamas šiam žymiam žmogui, manau, kad žodžiai „gerai gydyti‘‘ reiškia kur kas daugiau  nei dirbti kvalifikuotai ir profesionaliai bei naudoti kokybiškus produktus ar pažangias metodikas, teigia odontologijos klinikos „Privati praktika„ vadovas Jevgenij Travkin, – Pats tiesiausias kelias į gydymo sėkmę yra paciento pozityvi vidinė būsena ir tikėjimas gerais gydymo rezultatais. O tai gimsta iš gydytojo ir paciento savitarpio supratimo, jų emocinio artumo. Niekada negali likti abejingas tam, kas yra svarbu tavo pacientui. Ir dažnai tai apima daugiau nei jo dantų gydymą“.

Odontologijos klinika „Privati praktika„ Tel. +370 684 40349  info@privatipraktika.lt M.K. Čiurlionio g. 84 B-61, Vilnius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.