Puošeiva treneris atskleidė tiesą apie savo plaukus

Vilniaus krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ vyriausiasis treneris Rimantas Kurtinaitis (56 m.) – ryški asmenybė ne tik sporto pasaulyje. Už aikštės ribų jis garsėja kaip daug dėmesio išvaizdai skiriantis vyras. Jis rengiasi stilingai, kaip jaunystės eliksyrą naudojo placentos preparatą, o plaukų slinkimą stabdė vaistais.

Gegužės 15 dieną R.Kurtinaičiui sueis 57-eri, bet krepšinio sezono metu gimtadienio jis nešvenčia.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gegužės 15 dieną R.Kurtinaičiui sueis 57-eri, bet krepšinio sezono metu gimtadienio jis nešvenčia.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2017, 1:09 PM

Šįkart apie gyvenimo įpročius, atradimus ir įsitikinimus R.Kurtinaitį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Kitoks pokalbis“ šnekino žurnalistas Marius Jančius.

Jis paminėjo, kad tuo metu, kai rungtyniavo Lietuvos rinktinėje, Rimas buvo bene ekstravagantiškiausias žaidėjas.

Puošdavosi į akį krintančiais aksesuarais – balta skrybėle, madingais šalikėliais, fantazijomis. O kadaise iš Vokietijos yra parsivežęs apie 50 kostiumų. Ar buvusiam krepšininkui vis dar rūpi ekstravagancija?

„Dabar jau viskas paprasčiau.Tiesa, negali visiškai apsileisti, bet sulaukęs tokio amžiaus madų jau nebesivaikau – rengiuosi, kad būtų patogu ir padoru. Gal ne visada pavyksta viską suderinti, bet galvą dėl to suku mažiau“, – tikino R.Kurtinaitis.

Sostinės komandos strategas dienraščiui „Lietuvos rytas“ yra atvirai pasakojęs, kad kelis dešimtmečius jam į pilvo raumenis buvo leidžiamas iš placentos gaminamas preparatas.

Kas tris mėnesius tekdavo iškęsti nedidelę operaciją, užtat jis jausdavosi ištvermingesnis. Preparatas nesuteikdavo antgamtiškų jėgų, bet jas taupydavo.

Tai esą paaiškina, kodėl sulaukęs 40 metų R.Kurtinaitis vis dar žaidė profesionalų komandoje.

Ar dabar būdamas treneris vyras vis dar tai praktikuoja?

„Šiuo metu placentos preparato nesileidžiu. Bet nemanau, kad tai kas nors blogo – juk geriems kremams gaminti irgi naudojama placenta. Jos poveikis atrastas ne prieš kelis dešimtmečius, o jau prieš šimtus metų.

Buvo laikas, kai placentos preparatas man buvo leidžiamas sveikatos tikslais“, – sakė R.Kurtinaitis.

Pastaruoju metu buvęs krepšininkas renkasi žoleles – vartoja maisto papildus – daugiausia homeopatinius. Rimui sunku įvertinti, ar nuo to jaučiasi geriau, ar blogiau.

Bet patikino, kad energijos jam netrūksta.

„Hipokrato priesaikoje yra žodžiai – jei negali padėti, tai bent nepakenk. Manau, kad tokius dalykus reikia vartoti.

Jie atėję iš Rytų medicinos, kuri gyvuoja seniai, o ją taikantys žmonės garsėja ilgaamžiškumu. Tad kodėl nepabandyti? Gal ir tau pasiseks.

Pavyzdžiui, kai man pradėjo labai slinkti plaukai, buvo reklamuojami kažkokie vaistai, kurie po mėnesio turėjo juos atauginti. Skelbta, kad jie padeda 70 procentų pirkėjų.

Uoliai tuos vaistus vartojau ir aš. Vėliau išbandžiau bene visus populiariausius preparatus nuo plaukų slinkimo. Rezultatas: nuo galvos plaukai slinko kaip slinkę. Užtat apžėlė krūtinė ir nugara. Dabar žiemą nugarai nešalta“, – šypsojosi R.Kurtinaitis.

Plaukų trūkumas dabar vyrui – jau ne problema. Labiausiai jį šiuo metu kankina nemiga.

Kai pernai R.Kurtinaitis paliko trenerio postą Kantu (Italija) komandoje „Red October“, jos savininkas Dmitrijus Gerasimenka dėkodamas negailėjo gerų žodžių. Esą lietuvis labai sielojosi, jog žaidimas ne visada gerai susiklostydavo ir dėl to net naktimis nemiegodavo.

Atrodytų, su patirtimi jaudulio ir nemigos turėtų mažėti, tačiau treneris tikino, kad yra priešingai.

„Anksčiau nemiegodavau po pralaimėtų rungtynių, dabar jau nemiegu netgi po išloštų.

Ar laimėjus, ar pralošus nervų sistema susierzina.

Kartais vartoju melatoniną – miego hormoną. Bet po varžybų praėjus porai dienų viskas grįžta į vėžes, normalizuojasi.

Bet ir čia verčiu bėdą amžiui – juk žinome, kad senyvo amžiaus žmonės miega trumpiau“, – vis juokėsi R.Kurtinaitis.

Kai dar pats buvo žaidėjas, su komandos draugais naktimis permąstydavo praloštas rungtynes. Tais laikais dar vaizdajuosčių nebuvo, tad viską sukdavo galvoje.

Rimas puikiai pamena trenerio Vlado Garasto pasakymus apie tai, kodėl jam buvo labai svarbu turėti gerą antrąjį trenerį.

„Vienu metu jam jo trūko, tai sakydavo: „Nėr net su kuo po praloštų rungtynių pasikalbėti, nes jis eina miegoti, o aš lieku su savo mintimis.“ Tai, ko gero, yra visų trenerių liga“, – svarstė R.Kurtinaitis.

Šiuo metu buvęs krepšininkas treniruoja sostinės klubą, bet yra gimęs ir užaugęs Kaune.

Tad grįžęs į Lietuvą nusipirko namą būtent prie Kauno, Rokelių kaime.

„Noriu gamtos, nenoriu žmonių. Galiu gyventi Ispanijoje, Italijoje ar Australijoje, kur turėjau namą.

Galiu įsigyti namą Klaipėdoje netoli jūros. Tačiau pasirinkau šią vietą“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ klubo strategas, taip pat turintis sodybą netoli Zarasų.

Po kelių savaičių – gegužės 15 dieną – R.Kurtinaičiui sueis 57-eri. Tačiau jam niekada nepavyksta atšvęsti gimtadienio taip, kaip norėtų. Visada tokiu metu būna pats darbymetis, todėl šventimą kartais nukelia net į birželio pabaigą.

„Sezono metu stengiuosi nepažeisti režimo. Taip buvo nuo žaidimo laikų. Neprisirišu prie gimtadienių. Nors mano draugai sako, kad būtent dabar reikia švęsti kiekvieną gimtadienį, nes jų lieka vis mažiau.

Bet aš turbūt per visą gyvenimą pavargau nuo šventimų. Vieną jų yra net užfiksavęs „Lietuvos rytas“. Tada su baltomis kojinėmis laksčiau Klaipėdos gatvėmis“, – su šypsena prisiminė R.Kurtinaitis.

Parengė Vykintė Budrytė ("Lietuvos rytas")

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.