Paprasti receptai nuo dantų skausmo: išbandžiusieji dalijasi su kitais

Dantų ar dantenų skausmas gali prasidėti, jei centrinėje danties dalyje – pulpoje, kurioje yra daug skausmui jautrių nervų galūnių. Dažniausiai skausmas kyla dėl uždegimo, o šį gali sukelti daugybė priežasčių: ertmės dantyje, dantenų ligų ir t.t. 

 123f nuotr.
 123f nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2017, 1:08 PM

Liaudies medicinos atstovai, jei kenčiate nesmarkų ar vidutinį dantų skausmą, teigia, kad vaistus galite pasigaminti patys. Štai keli galimi receptai, kuriuos išbandžiusieji, dalijasi su kitais ir jie sklinda iš lūpų į lūpas.

1. Gvazdikėliai 

Gvazdikėliai turi antiuždegiminių, antibakterinių ir nuskausminamųjų savybių, rašo myhealthtips.in. Jei jaučiate skausmą, vatos tamponėlį pamirkykite gvazdikėlių aliejuje ir užtepkite jo tiesiai ant danties. Dar vienas būdas – skalauti burną vandeniu, į kurį įmaišyta gvazdikėlių aliejaus. Taip pat galite sumalti kelis gvazdikėlius į miltelius, sumaišyti juos su aliejumi ir patepti dantį.

2. Česnakas 

Česnakas – antibiotikas, jau seniai naudojamas dantų skausmo gydymui. Sutraiškykite tris ar keturias skilteles česnako ir sumaišykite jas su druska. Mišinį tepkite ant pažeisto danties. Vietoj šviežio česnako galima naudoti jo miltelius. Taip pat galite kasdien sukramtyti po dvi česnako skilteles ir taip sumažinti dantų skausmą. 

3. Ledo kubeliai 

Ledo kubeliai iš karto sumažina skausmą. Ledo kubelį įdėkite į plastikinį maišelį ir jį apvyniokite plona medvilnine medžiaga. Šį pakelė priglauskite prie žando netoli skaudančio danties ir laikykite kelias minutes, kad sustingdytumėte nervus. Dar vienas būdas – ledo kubelį uždėti tiesiai ant danties. 

4.  Svogūnai 

Svogūnai žinomi už savo antiseptines ir antimikrobines savybes, todėl efektyviai sumažina dantų skausmą. Kai tik prasidės pirmi nemalonūs pojūčiai burnoje, kelias minutes kramtykite žalio svogūno, kad jo sultys sumažintų skausmą. Be to, svogūno griežinėlį galima dėti ant pažeisto danties. 

5. Vanduo su druska 

Skalaukite burną stikline šilto vandens, į kurį įmaišytas vienas arbatinis šaukštelis druskos Tirpalas sumažina burnos nervų tinimą ir palengvina kančias. 

6. Cinamonas 

Į pusę arbatinio šaukštelio cinamono miltelių įlašinkite šiek tiek vandens, kad gautųsi pasta. Ji neturi būti skysta. Pastą tepkite ant skaudančio danties ir palikite ją ten kelioms minutėms. Išskalaukite burną šiltu vandeniu su druska. 

7. Alkoholis 

Išskalaukite burną viskiu, škotišku viskiu, brendžiu arba degtine. Tai sumažins dantų arba dantenų skausmą. Taip pat galite naudoti burnos skalavimo skystį, kurio sudėtyje daug alkoholio. 

8. Arbatmedžio aliejus 

Vatos gumulėlį pamirkykite arbatmedžio aliejuje ir juo patepkite skaudančią burnos vietą. Taip pat galite išskalauti burną drungnu vandeniu su druska ir keliais lašeliais arbatmedžio aliejaus.

Tačiau medikai ragina neeksperimentuoti ir dėl skausmo kuo skubiau kreiptis į odontologus, mat netinkamas liaudies medicinos priemonių naudojimas gali tik pabloginti situaciją. Kol apsilankysite pas medikus, patariama vartoti vaistų nuo skausmo, o kone saugiausias iš išvardytų skausmo malšinimo metodų – šaldymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.