Pabandykite pasiekti kojų pirštus – tai parodys kai ką labai svarbaus

Kraujagyslių senėjimas – ne tik senų žmonių problema! Chronologinis amžius gali net labai skirtis nuo biologinio amžiaus. O greitai senėjančios ir elastingumą prarandančios kraujagyslės reiškia kur kas didesnę mirtinų širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 4:56 PM, atnaujinta Jun 29, 2017, 5:10 PM

Kraujagyslės paprastai greičiau sensta dėl padidėjusios lipidų koncentracijos kraujyje, nutukimo, rūkymo, arterinės hipertenzijos, cukrinio diabeto, fizinio aktyvumo stokos ir oksidacinio streso.

Sveikos kraujagyslės yra lanksčios tarsi gimimo dienos balionai, iš kurių daromi įvairūs gyvūnėliai. Tačiau jei propaguojate ne itin sveiką gyvenimo būdą, kraujagyslių sienelės pasidengia įvairiomis apnašomis ir standėja, taip kyla mirtino insulto ir miokardo infarkto rizika.

Kaip nustayti, ar jums laikas susirūpinti kraujagyslėmis? Siūlome paprastą trijų sekundžių testą. Ir tereikės atsisėsti ant grindų ir pasilenkti. 

526 vyrus ir moteris tyrusi studija parodė, kad moterys ir vyrai, kurie buvo lankstesni turėjo ir elastingesnes kraujagysles.

Arterijų sienelės yra sudarytos iš tų pačių komponentų kaip ir raumenys, pažymi tyrimui vadovavęs dr. Kenta Yamamoto iš Šiaurės Teksaso sveikatos mokslo centro. Todėl jūsų lankstumo stoka –  rimtas signalas dėl galimų širdies ir kraujagyslių ligų.

Be to, yra tam tikrų įrodymų, kad raumenų tempimas ir lankstumo didinimas gali „nuraminti“ nervus, o tai taip pat turi įtakos kraujagyslių elastingumui.

Taigi, kaip atlikti tekstą? Atsisėkite ant žemės, kojas ištieskite priešais save ir rankų pirštais siekite kojų pirštų. Jei jūs negalite pasiekti savo kojų pirštų, jūsų kraujagyslių amžius gali būti diesnis nei manėte. Turėtumetė sekti savo kraujospūdį ir būtinai kas dieną pradėti atlikinėti tempimo pratimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.