Šie natūralūs produktai išgelbės jūsų kraujagysles

Statistiškai įrodyta, jog aterosklerozė yra dažniausia mirties priežastis visame pasaulyje. Itin svarbu užkirsti kelią šiai ligai, tačiau kartais imtis prevencinių priemonių gali būti per vėlu, rašė naturalcureshouse.com.

 Laikykitės šių patarimų ir jūsų kraujagyslės jums padėkos.<br> 123rf.com
 Laikykitės šių patarimų ir jūsų kraujagyslės jums padėkos.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-24 11:51

Primename, jog nuo širdies ir kraujagyslių ligų kasmet pasaulyje miršta daugiau nei 10 mln. žmonių. Pirmasis šio tipo ligų požymis — miokardo infarktas. Deja, po jo atsigauna ne visi.

Visgi yra keli patarimai, kurių laikantis ne tik sumažinsite riziką susirgti šia liga, bet ir išvalysite kraujagysles, jei jos jau yra paveiktos aterosklerozės. Mokslininkai įrodė, jog vartojant žemiau pateiktus vitaminus bei produktus galima pasipriešinti aterosklerozei.

1. B grupės vitaminai

Tyrimas, publikuotas žurnale Atherosclerosis, atskleidė, jog žmonėms, kenčiantiems nuo užsikimšusių kraujagyslių, labai svarbu suvartoti daugiau B grupės vitaminų, folio rūgšties bei niacino.

Padidinus šių vitaminų suvartojimą galima apsisaugoti nuo daugelio širdies ir kraujagyslių ligų. Žinoma, labai svarbu vitaminus pasisavinti kartu su maistu arba gauti iš natūralių maisto papildų.

2. Česnakas
Česnakas itin naudingas sveikatai. Jis mažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje bei valo kraujagyslėse susikaupusias apnašas. Būtent dėl šių savybių česnakas pripažintas tiek puikia aterosklerozės prevencijos priemone, tiek vaistu nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

3. Granatas
Šis vaisius savo savybėmis primena česnaką. Jis padeda valyti užsikimšusias kraujagysles. Įdomu tai, jog granatai gali būti naudingi ir moterims, kenčiančioms nuo hormoninių problemų.

4. Rauginti kopūstai
Ar kada nors bandėte valgyti raugintus kopūstus kartu su aštriaisiais pipirais? Jei ne, tuomet vertėtų paragauti tradicinio Korėjietiško patiekalo, vadinamo Kimchi. Įrodyta, jog būtent šiuo būdu paruošti kopūstai veikia kaip itin puiki aterosklerozės gydymo priemonė. Galbūt šis patiekalas gali skambėti egzotiškai, tačiau verta jį išbandyti.

5. L-argininas
Tyrimai, atlikti su gyvūnais, parodė, jog ši amino rūgštis net 24 procentais sumažina kraujagyslių užsikimšimo riziką.

Daugiau nei 30 skirtingų tyrimų patvirtino L-arginino naudą žmogaus organizmui. Žmonėms, kenčiantiems nuo širdies ir kraujagyslių ligų, vertėtų susirūpinti ir papildyti savo dietą būtent šia amino rūgštimi.

6. Ciberžolė
Aktyvusis ciberžolės ingredientas, kurkuminas, turi daug itin veiksmingai prieš širdies ir kraujagyslių ligas kovojančių savybių. Šį faktą patvirtina daugiau nei 30 tyrimų. Vienas iš jų atskleidė tiesioginį ryšį tarp ciberžolės vartojimo bei sumažėjusios aterosklerozės rizikos.

7. Sezamo sėklos
Dažnai pamirštama apie šių sėklų naudą žmogaus sveikatai. Tačiau įrodyta, jog sezamo sėklos malšina skausmą bei padeda apsaugoti kraujagysles nuo užsikimšimo. Taip pat jos yra itin veiksmingos gydant jau progresuojančią aterosklerozę.

Tai tik trumpas sąrašas, tačiau laikantis šių patarimų tikrai sustiprinsite sveikatą, sumažinsite tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis bei natūraliomis priemonėmis padėsite savo kraujagyslėms.

Žinoma, rizika susirgti ateroskleroze priklauso ir dėl paveldėtų genetinių savybių, tačiau privalote rūpintis faktoriais, kuriuos galite valdyti patys. Svarbu sveikai maitintis, būti fiziškai aktyviems bei atsisakyti žalingų įpročių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.