Bando išsigydyti vėžį, bet baigiasi liūdnai

Vėžys yra bauginanti diagnozė, o chemoterapija ir jos pašalinis poveikis pacientams gali sukelti dar daugiau baimės. Būtent todėl nemažai žmonių pasiduoda alternatyvaus gydymo pagundoms, rašė iflscience.com.

 Naujas tyrimas atskleidė, jog nuo tradicinės medicinos nusisukę vėžio pacientai rečiau pasveiksta nuo šios ligos.<br> 123rf.com
 Naujas tyrimas atskleidė, jog nuo tradicinės medicinos nusisukę vėžio pacientai rečiau pasveiksta nuo šios ligos.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-22 11:55

Visgi ne be reikalo gydytojai skiria chemoterapiją, o ne homeopatinius vaistus. Kai įrodomas alternatyvių vaistų efektyvumas, jie tiesiog tampa medicina. O žodis „alternatyvus" tiesiog nurodo, moksliškai neįrodytą poveikį.

Tačiau tai buvo žinoma jau seniai. Naujas tyrimas tik sustiprina šios nuomonės pagrįstumą. Jis parodė, jog žmonės, nusisukę nuo medicinos ir pasirinkę alternatyvias vėžio gydymo priemones, dažniau miršta nuo šios ligos.

Jeilio universiteto mokslininkai išstudijavo Nacionalinę vėžio duomenų bazę ir atrinko 280 žmonių, kuriems 2004 metais buvo diagnozuotas vėžys. Būtent šie žmonės pasirinko alternatyvius gydymo metodus. Taip pat buvo atrinkta 560 žmonių, kurie vėžį gydėsi tradiciniais, medicininiais metodais. 

Mokslininkai sekė šių abiejų grupių pacientus ir išsiaiškino, jog per 5 metus, net 78,3 procentai žmonių, kurie gydėsi tradiciniais metodais, buvo gyvi. Palyginimui, tik 54,7 procentai alternatyvaus gydymo sekėjų išgyveno,

Šio tyrimo metu taip pat buvo atsižvelgiama ir į vėžio tipus. Apskaičiuota, jog plaučių vėžiu sergantieji nuo alternatyvaus gydymo miršta dvigubai dažniau. Nuo kolorektalinio vėžio tokie žmonės miršta net 4 kartus dažniau. Labiausiai šokiravo krūties vėžio statistika. Alternatyvius gydymo metodus pasirinkusios moterys nuo šios ligos miršta net 5 kartus dažniau.

Šio tyrimo rezultatai ne iš esmės pasmerkia alternatyvią mediciną, o tiesiog pasako tai, ką jau seniai žinojome: geriausia gydytis jau patikrintais, mokslininkų bei profesionalų patvirtintais metodais. 

Medicina nuolatos tobulėja ir vėžys jau nebėra mirties nuosprendis. Būtent dėl to pasirinkimas atsisakyti medicinos mokslo ir vietoje to gydytis alternatyviomis terapijomis, yra atsisakymas išgyventi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.