Keli požymiai išduoda vieno dalyko trūkumą: tai gali sukelti skausmus ir net širdies smūgį

Nėra paprasto būdo, kuris patikrintų magnio kiekį organizme, tačiau šio mineralo trūkumą dažnai parodo tam tikri simptomai. Magnio stoka yra stipriai susijusi su tokiomis ligomis kaip depresija, migrena, gliukozės netoleravimas ar sutrikusi širdies veikla, teigė dailyhealthpost.com.

 Magnio mineralo stoka gali sukelti sveikatos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Magnio mineralo stoka gali sukelti sveikatos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Magnio mineralo stoka gali sukelti sveikatos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
 Magnio mineralo stoka gali sukelti sveikatos sutrikimus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2017, 2:30 PM, atnaujinta Dec 7, 2017, 2:32 PM

Šis mineralas dažnai pamirštamas, tačiau jo stygius gali sukelti net širdies smūgį, o tai yra dažna mirties priežastis. Todėl negalima numoti ranka į pasirodžiusius simptomus, o būdai, padėsiantys organizmui jo įsisavinti daugiau – labai paprasti.

Magnio nauda

Šis mikroelementas gyvybiškai svarbus žmogaus organizmui. Jis gali pagerinti savijautą, apsaugoti nuo 2 tipo diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų bei kitų sveikatos sutrikimų ir reguliuoti kraujo spaudimą.

Pasak specialistų, magnis palaiko tinkamą raumenų ir nervų funkciją, reguliuoja baltymų sintezę kartu su kitomis biocheminėmis reakcijomis, padeda palaikyti reikiamą gliukozės kiekį kraujyje, prisideda prie kaulų vystymosi ir suteikia energijos.

Požymiai, rodantys mineralo trūkumą

Silpnumas ir apatija, drebulys, parestezija (nesamų dirgiklių jutimas, pvz., tirpimas, niežėjimas), sustingimas, traukuliai, mieguistumas, orientacijos praradimas ir širdies aritmija.

Jei patiriate šiuos simptomus, privalote kuo skubiau kreiptis į medikus ir pasitarti dėl gydymo. Jie padės nustatyti ar gyvybiškai svarbaus mineralo stoka nėra didesnės problemos požymis.

Kodėl organizme sumažėja magnio kiekis?

Jo pradeda trūkti laikantis dietų, badaujant, atsiradus virškinimo sutrikimams, valgant sūrų maistą, gausiai prakaituojant, esant intensyviam protiniam darbui, patiriant stresą, sportuojant ar vartojant daug alkoholio.

Kaip užtikrinti, kad jo nestigtų?

Kadangi žmogaus organizmas šio mikroelemento pats pasigaminti negali, o vartoti vien magnio papildus nepakanka, labai svarbu, kad organizmas šį mineralą pasisavintų su valgiu, kuriame gausu maistingųjų medžiagų.

Taigi, jo galima rasti riešutuose, sėklose, žalialapėse salotose, pieno produktuose, pupelėse, avokaduose, bananuose, juodame šokolade, žuvyje ir t. t.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.