Kosulio atsikratysite be vaistų visiškai paprastai

Šaltuoju metų laiku vis daugėja peršalimo ligomis sergančių asmenų. Vienas pirmųjų ženklų, pranešančių apie artėjantį peršalimą arba gripą – tai kosulys. Kartais jis gali atsirasti ir dėl sezoninių alergijų ar bronchito, rašė health.com.

 Kosulys vidutiniškai gali trukti apie 18 dienų.<br> 123rf.com nuotr.
 Kosulys vidutiniškai gali trukti apie 18 dienų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-09 14:47

Anot specialistų, kosulys vidutiniškai gali trukti net 18 dienų. Todėl žmonės dažnai kreipiasi į medikus, kad išrašytų antibiotikų. Tačiau vertėtų ieškoti natūralesnių būdų, kurie padėtų sustiprinti imuninę sistemą ir apsaugotų nuo virusų, sukeliančių kosėjimą. Na, o jei kosulys visgi užklupo – šie būdai padės greičiau jo atsikratyti.

Karštas dušas

Medikų teigimu, vos atsiradus kosuliui – jį sumažinti gali padėti karštas dušas. Duše susidarę garai veikia tarsi inhaliacinė terapija, gerinanti kvėpavimo takų būklę.

Nosies plovimas arbatinuku

Jei kosulys yra sukeliamas alergijos – tai pirmiausia reikia veiksmingai ją gydyti ir vengti bet kokio kontakto su alergenais. Be to, juos pašalinti iš nosies gali pagelbėti plovimas specialiu arbatinuku. Tai pagerins kvėpavimą ir palengvins kosėjimą.

Kaulų sultinys

Medikai teigė, kad kaulų sultinys yra puiki priemonė, apsauganti organizmą nuo virusų ir lengvinanti kosulį. Ji patarė, kad norint didesnio poveikio į sultinį dar reikėtų įdėti ciberžolės, česnako, čiobrelių bei citrinų sulčių.

Medaus ir prieskonių mišinys

Sumaišykite medų su cinamonu, ciberžolėmis, imbiero milteliais bei įdėkite šiek tiek juodųjų pipirų. Suvalgykite prieš miegą vieną šaukštelį šio mišinio, jis kaipmat padės nuslopinti kosulį.

Arbata

Šilta arbata ir kiti skysčiai ramina nemalonų bei gerklę dirginantį pojūtį. Kosulį gydyti ypatingai gali padėti žolelių arbatos, pavyzdžiui, čiobrelių, liepžiedžių, aviečių kartu su citrina ir medumi.

Miegas

Ne veltui sergant norisi kuo daugiau miegoti, nes taip organizmas yra atpalaiduojamas ir tada jis gali atstatyti pažeistas ląsteles bei energijos kiekį. Tad jis žmogui yra gyvybiškai svarbus.

Vanduo

Kaip jau daugelis žino, per dieną reikia išgerti bent 2 litrus vandens. Tai dar viena paprasta, bet veiksminga priemonė, kuri padeda kūnui pašalinti iš organizmo susikaupusuius toksinus ir ligos sukėlėjus. Be to, vanduo taip pat ramina gerklėje esantį nemalonų dirginimą, kuris verčia kosėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.