Ausyse girdite širdies plakimą? Metas sunerimti

Netikėtai išgirsti savo širdies plakimą galvoje aiškiai ir garsiai, gali būti bauginanti patirtis. Visgi yra keletas priežasčių, dėl kurių turėtumėte sunerimti atsiradus šiam veiksniui ir pasitikrinti būklę, kad išvengtumėte rimtų sveikatos sutrikimų, rašė healthfully.com.

 Spengimas ausyse gali įspėti apie mirtinas ligas.<br> 123rf.com nuotr.
 Spengimas ausyse gali įspėti apie mirtinas ligas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2017, 5:07 PM, atnaujinta Dec 23, 2017, 6:55 PM

Spengimas arba triukšmas ausyse – tai bendras terminas, apibūdinantis pasireiškiančius neįprastus garsus ausyse. Vieni jų: širdies plakimas, švilpimas ir gaudesys.

Priežastys

Kai kurios galimos spengimo ausyse priežastys yra garsus triukšmas, tam tikrų medikamentų vartojimas, susidaręs pernelyg didelis ausų vaško kiekis, vidinės ir vidurinės ausies infekcijos ir aneurizma.

Išgirsti širdies plakimą ausyse, kaip jau buvo minėta, galima dėl susidariusio vaško jų ertmėje, bet ir dėl sveikatos sutrikimų, pavyzdžiui, padidėjusio kraujo spaudimo. Todėl svarbu atkreipti dėmesį į kiekvieną pasirodžiusį požymį, kad informuotumėte šeimos gydytoją.

Be to, spengimas klausos organuose gali atsirasti ir kaip normalus procesas vyresnio amžiaus žmonėms.

Įspėjimas

Triukšmas ir spengimas ausies ertmėje, kuris vis dingsta ir atsinaujina bei nėra tinkamai gydomas, gali įspėti apie mirtinas ligas, viena jų – galvos smegenų arterioveninė malformacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.