Pasidalino itin nemalonia akimirka: taip gali nutikti visiems

Kai Leksingtone, Kentukyje, gyvenanti Tawny Dzierzek pasidalino savo kančiomis feisbuko paskyroje, tokio atsako ji nesitikėjo. Per dvejus metus nuotrauka ne tik sulaukė daugiau nei 105 tūkst. socialinio tinklo vartotojų reakcijų, bet ir pakeitė internautų interesus. Pasirodo, jos nuotrauka stipriai padidino paieškas, kurių raktiniai žodžiai yra susiję su odos vėžiu, rašė foxnews.com.

 Odos vėžio gydymas gali palikti daug žaizdų.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Odos vėžio gydymas gali palikti daug žaizdų.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2018, 7:15 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 8:16 AM

Praėjusių metų gruodžio 10 paskelbtas tyrimas parodė, kad nuotrauka, kurioje matyti žaizdomis nusėtas moters veidas, paskatino rekordinius paieškų skaičius. Skaitytojai siekė ne tik sužinoti kaip atpažinti, bet ir kaip gydyti ar užkirsti kelią šiai klastingai ligai.

Slauge dirbanti Tawny pripažino, kad jos odos būklei įtakos turėjo ir pomėgis degintis soliariume. Viešame nuotraukos prieraše ji rašė:

„Jei kam trūksta šiek tiek motyvacijos atsisakyti įpročio degintis soliariume ar saulėje – štai, ši nuotrauka – jums! Šitaip gali atrodyti odos vėžio gydymas. Būtinai pasitepkite kremu nuo saulės ar tiesiog rinkitės savaiminį įdegį. 

Neleiskite norui patamsinti odos atspalvį užkirsti jums kelią pamatyti kaip auga jūsų vaikai. Dabar tai tapo pačia didžiausia mano baime, mat pati turiu mažą dviejų metų sūnelį.

Tiems, kurie domisi, daugiausia degindavausi gimnazijoje. Nors paprastai soliariume lankydavausi vieną ar du kartus per savaitę, prieš įvairius renginius kaitindavausi iki 4 kartų per savaitę. 

Tačiau net ir tada niekada tą pačią dieną to nedariau du kartus bei po soliariumo nesimėgaudavau saulės voniomis ar atvirkščiai“, – rašė jauna mama.

Liga vis atsinaujina

Tawny tikino, kad pas dermatologą lankosi vidutiniškai du kartus per metus ir kone kiekvieno vizito metu jai yra pašalinamas vėžys. 

„Pirmą kartą vėžys man buvo diagnozuotas 21-erių. Šiandien man 27-eri, tačiau karcinoma man buvo diagnozuota jau septynis kartus. Praktiškai kiekvieno vizito metu man pašalina suvėžėjusį odos plotą. Visgi esu labai dėkinga, kad nė sykio nesirgau melanoma. 

Svarbu pabrėžti, kad odos vėžys nebūtinai turi kilti dėl apgamo. Kol kas man buvo pašalintas tik vienas apgamas. Jeigu pastebite įtartinų sukietėjusių, didėjančių odos darinių, kurie leidžia skystį, kraujuoja, negyja, būtinai kuo greičiau kreipkitės į gydytoją.

Kuo greičiau sužinosite diagnozę ir pradėsite gydymą, tuo didesnė tikimybė greitai pasveikti bei mažesnė metastazių rizika“, – patirtimi dalinosi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.