Po viešo pagalbos prašymo Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą

Trečiadienį lrytas.lt portalas pranešė apie kompozitoriaus, poeto bei vaikų rašytojo Vytauto V. Landsbergio asmeninėje feisbuko paskyroje pasirodžiusį prašymą paremti bendramintį, maestro Vytauto Kernagio bendražygį kompozitorių Andrių Kulikauską kovoje su sunkia lėtine liga.

 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>R.Jurgaičio nuotr.
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>R.Jurgaičio nuotr.
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>kiti
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>kiti
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>V.Balkūno nuotr.
 Andrius Kulikauskas prabilo apie sveikatą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 3:51 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:36 PM

Rugpjūčio mėnesį išgirsta bauginanti diagnozė bei paskirtas intensyvus chemoterapijos kursas pakeitė maestro išvaizdą, tačiau nesumenkino jo šmaikštaus ir optimistinio požiūrio. A.Kulikauskas džiaugėsi, kad būklė stabilizavosi bei tikino besijaučiantis geriau, nei atrodo.

Jaučiasi neprastai

Ketvirtadienio rytą susisiekus su kompozitoriumi paaiškėjo, kad nors jo sveikata yra akylai prižiūrima medikų, jis jaučiasi neprastai. Linksmai nusiteikęs muzikantas pamąstė, kad galbūt bendramintis V.V.Landsbergis kiek ne taip suprato situacijos rimtumą, tačiau neneigė, kad ligos grėsmė vis dar jaučiama.

„Šiandien jaučiuosi gerai, esu gerai nusiteikęs. Tikriausiai toks susidomėjimas mano sveikata kilo po to, kai Vilniaus Knygų mugėje prie manęs priėjusios pora moterų paprašė asmeninės sąskaitos, į kurią galėtų pervesti šiokią tokią paramą.

Matyt, šis gestas pritraukė didesnį susidomėjimą, nei tikėjausi.

Sausio 15 dieną lankiausi Santariškėse, man atliko tyrimus. Šiuo metu rodikliai yra geri, todėl esu „atleistas“ iki gegužės mėnesio – tuomet turėsiu nuvykti atlikti pakartotinius tyrimus ir taip kurį laiką bus kas kelis mėnesius. Tačiau jaučiuosi visai neprastai“, – optimistiškai nusiteikęs pasakojo garsus kompozitorius.

Ruošiasi koncertui

Pasiteiravus, ar pavyksta toliau tęsti mėgstamą veiklą, maestro A.Kulikauskas džiaugėsi jau netrukus pristatysiantis savo naująjį albumą „Ateina Dievas“.

„Dirbu pamažu, bet džiaugiuosi, kad jau netrukus įvyks mano naujojo albumo pristatymo koncertas. Liko vos savaitė, tad šiokių tokių darbų yra“, – sakė A.Kulikauskas.

Kompozitorius džiaugėsi ir dėkojo žmonėms už susidomėjimą bei rūpestį. Pasak jo, bendramintis V.V.Landsbergis klaidingos informacijos tikrai neišplatino, bet reakcija į žinutę buvo gerokai stipresnė, nei kas galėjo tikėtis.

Naujojo Andriaus Kulikausko albumo „Ateina Dievas“ pristatymas vyks Vilniaus Planetariume.

Kreipėsi į visuomenę

Kompozitorius V.V.Landsbergis kreipėsi į kiekvieną maestro kūrybą vertinantį ar bent kiek padėti galintį žmogų.

„Mūsų bičiulis, kompozitorius ir dainininkas, Vytauto Kernagio bendražygis Andrius Kulikauskas šiuo metu gydosi sudėtingesnę ligą ir yra nedarbingas.

Gal pabandykim pagal galimybes padėti šiam puikiam, talentingam ir garbingam žmogui:

LT057300010072901383 Andrius Kulikauskas

Ir pasidalinkit šia žinute, jei nesunku – gal pamatys jo kūrybą ir darbus vertinantys.

P.S. Dar vienas būdas padėti – įsigyti Andriaus CD „Ateina Dievas“ už 10 Eur, žinant, kad visi pinigai atiteks Andriui. Dėl CD kreiptis: koncertai@bardai.lt. Bus atsiųsta paštu!“ – rašoma žinutėje.

Gydymas kainuoja daugiau, nei manoma

Klaidinga nuomonė, kad tokių lėtinių ligų kaip vėžys gydymas Lietuvoje yra visiškai nemokamas. Nors dalį tyrimų bei medikamentų kompensuoja valstybė, daugelis pacientų negali gydytis generiniais vaistais, o sumažėjęs originalių kompensuojamųjų vaistų sąrašas lemia didesnes priemokas.

Lietuvoje „Sprinter tyrimų“ bendrovės atliktas tyrimas parodė, kad dauguma su vėžiu nesusidūrusių asmenų mano, jog šios ligos gydymo kaina yra dvigubai mažesnė nei iš tikrųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.