Vyrai nežino, kad įklotai gali būti skirti ne tik moterims

Nuo vaikystės vyrams vis dar kalama į galvą, kad tikri vyrai niekuomet neverkia. Jei neverkia, reiškia ir neserga. Medikai dažnai pastebi, kad stipriosios lyties atstovai yra linkę ignoruoti simptomus ir atidėlioja vizitą į šeimos gydytojo kabinetą. Ypač jeigu negalavimai yra susiję su nevalingai ištekančiu šlapimu. Dėl to daugėja higienos problemų, o ignoruojamos jos tik rimtėja ir sukelia vis daugiau nepatogumų, kaip prastas kvapas, nepasitikėjimas savimi, galiausiai – net santykių problemos poroje. Todėl vyrams privalu problemą spręsti.

 Nevalingą šlapimo pratekėjimą visame pasaulyje patiria daug daugiau vyrų nei gali pasirodyti iš pradžių. <br> 123rf nuotr.
 Nevalingą šlapimo pratekėjimą visame pasaulyje patiria daug daugiau vyrų nei gali pasirodyti iš pradžių. <br> 123rf nuotr.
 Nevalingą šlapimo pratekėjimą visame pasaulyje patiria daug daugiau vyrų nei gali pasirodyti iš pradžių. 
 Nevalingą šlapimo pratekėjimą visame pasaulyje patiria daug daugiau vyrų nei gali pasirodyti iš pradžių. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-26 11:04, atnaujinta 2018-03-27 08:54

Neigimas veda prie depresijos

Nevalingą šlapimo pratekėjimą visame pasaulyje patiria daug daugiau vyrų nei gali pasirodyti iš pradžių. Net kas 4-as vyresnis nei 40 metų vyras patiria šlapimo nelaikymą. Nesvarbu, ar tik retkarčiais išlaša keli lašeliai ar pasireiškia gausesnis ir netikėtas šlapimo nelaikymas – kiekvienai situacijai galima rasti patikimus ir efektyvius higienos sprendimus.

Šlapimo nelaikymo simptomus ignoruojančius vyrus neretai ima kamuoti nerimas ir depresija. Užuot suėmę save į rankas vyrai dažnai nepripažįsta savo būklės ir bando „išsisukti“ savo sugalvotais sprendimo būdais. Pavyzdžiui, naudoja tualetinį popierių ar vienkartines servetėles, moterų higieninius įklotus, taip pat bando dažnai keistis apatinius, su savimi nešiojasi atsargines kelnaites. Deja, tokie sprendimo būdai nėra efektyvūs.

Galiausiai, tinkamai nekontroliuojant šlapimo nelaikymo, pradedama vengti aktyvaus gyvenimo būdo ir sporto, ribojamas laisvalaikis, nerimaujama dėl kelionių, atostogų ar viešnagių svečiuose ir tai tampa gilia socialine vyro problema.

Vos pajutus šlapimo nelaikymo simptomus: dažną ir staigų norą šlapintis, trūkinėjančią šlapimo srovę, diskomfortą, skausmą ar deginimą šlapinantis, reikia kuo skubiau kreiptis į šeimos gydytoją, mat šlapimo nelaikymas gali būti ir kitų problemų pasekmė. Pavyzdžiui, byloti apie šlapimo takų infekciją, prostatos išvešėjimą.

Būtent dėl to svarbu kuo greičiau kreiptis į specialistą. Jis padės nustatyti tikslią diagnozę ir paskirs gydymą.

Higienos gaminiai – ne tik moterims

Vyrai, kurie ieško veiksmingų higienos sprendimų, turėtų nustoti galvoti, kad šlapimą sugeriančios higienos priemonės yra skirtos tik moterims. Šiandien jau sukurti ir vyriški įklotai arba apatinius primenančios vyriškos sauskelnės-kelnaitės. Tai gaminiai, kurie tiek savo forma, tiek dizainu yra visapusiškai pritaikyti vyrams ir padeda išspręsti kylančius higienos nepatogumų.

Vyriški įklotai yra pagaminti taip, kad atitiktų vyro anatomiją. Tokie įklotai yra skirti dėvėti kartu su apatiniais – t.y. jie dedami į apatinius, lipni juostelė išlaiko įklotą reikiamoje vietoje, o dėl specialios išgaubtos formos įklotas puikiai priglunda prie kūno.

Vyrams, kuriems tik retkarčiais išlaša šlapimo, galima rinktis itin plonus įklotus. Yra labai diskretiškų, juodos spalvos įklotų). Jei šlapimo išteka daugiau, reiktų rinktis didesnio sugeriamumo įklotus. Nors jie didesni, tačiau taip pat labai diskretiški – pavyzdžiui, su pilkos spalvos nugarėle, supakuoti po vieną į tamsios mėlynos spalvos pakuotes, į kurias patogu suvynioti panaudotą gaminį.

Kai šlapimo išteka gausiai ir apsaugos reikia tiek dieną, tiek naktį, galimas sprendimas – vyriškos sauskelnės-kelnaitės. Galima rasti tokių, kurios itin primena vyriškus apatinius ne tik savo forma, bet ir spalva – pavyzdžiui, yra tamsiai mėlynos spalvos. Tokios kelnaitės ne tik atlieka savo funkciją ir puikiai apsaugo nuo pratekėjimo, bet ir padeda vyrams jaustis geriau psichologiškai.

Vyrams skirti įklotai ir sauskelnės-kelnaitės yra skirti aktyviems, socialinį gyvenimą gyvenantiems vyrams. Dėl savo dizaino jie labai skiriasi nuo kitų šlapimą sugeriančių gaminių, naudojamų slaugomiems ligoniams. Būtent taip siekiama paskatinti vyrus suprasti, kad šlapimo nelaikymas tai nėra problema, dėl kurios reikia atsisakyti įprasto gyvenimo.

Specialiai vyrams skirtų šlapimą sugeriančių higienos gaminių galima rasti vaistinėse bei vaistinių internetinėse parduotuvėse. Galimybė įsigyti tokias higienos prekes internetu, turėtų dar labiau paskatinti vyrus nesigėdyti ir nedelsiant imtis tinkamų sprendimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.